АРТРИТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И ПОЛЗАТА ОТ КУРКУМИНА

Автор: Севинч Хасан В: Root Дата: неделя, ноември 24, 2019 Коментари: 0 Посещения: 269

Терминът АРТРИТ означава възпаление на ставите, съпроводено с болка, оток, скованост, зачервявания. Износването на ставите е дегенеративен процес, който поразява опорно-двигателната система, води до ограничаване на движението и дискомфорт.0

Липозомният Куркумин Cureit® влияе при артритни заболявания в перспектива като:

проявява своя мощен противовъзпалителен ефект;

намалява болката в ставите;

подобрява костната плътност,

подпомага възстановителните процеси в организма;

регулира имунната система и метаболизма.

Терминът АРТРИТ означава възпаление на ставите, съпроводено с болка, оток, скованост, зачервявания. Износването на ставите е дегенеративен процес, който поразява опорно-двигателната система, води до ограничаване на движението и дискомфорт.

Известни са няколко вида артрит – остеоартрит /най-често срещан/, ревматоиден артрит /автоимунно заболяване/, артрит при подагра, псориатичен артрит, като причините за тях могат да бъдат: ревматизъм, травми, нарушение в обмяната на веществата /наднормено тегло/, някои бактериални инфекции.

Конвенционалната медицина препоръчва като лечение – физиотерапия, промяна начина на живот /хранителен режим, движение, контролиране на телесната маса/.

Използваните медикаменти са кортикостероиди и НСПВС, които да намалят възпалението в ставата и да облекчат болката, но те проявяват краткотрайно ефектите си и могат да увредят други тъкани и органи, както и да нарушат функциите на храносмилателната система.

Все по-често много хора се опират на природосъобразния начин на живот и използват естествени и натурални продукти за здраве и красота. Тези природни продукти могат да повлияят, както различни симптоми на заболяванията, така и да облекчават общото състояние на организма. Липозомният Куркумин Cureit® представлява течна хранителна добавка, с произход лабораториите на „Ауреа Биолабс”, патентована в Холандия по иновативен високотехнологичен процес, наречен „Технология на липозомното капсулиране”.

Този продукт съдържа пълната естествена гама на Куркумата с активни куркоминоиди, капсулирани в липозоми. Самите куркоминоиди съдържат лечебните молекули, на които се дължат здравословните ефекти за човешкия организъм. Използвани са фармацевтично пречистени суровини, без да се налага намесата на инхибитори на лекарствения метаболизъм /в случая пиперин за увеличаване на концентрацията на куркумин в плазмата и преминаването му през бариерите в човешкия организъм/.

Липозомната структура на Куркумин Cureit® позволява транспортирането му в защитен вид с висока бионаличност до тъкани и органи, където да прояви своето действие.

Куркуминът:

има мощен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект,

има антиоксидантно действие – „чистач” на свободните радикали,

ускорява клетъчната активност и синтеза на колаген,

регенерира увредените клетки,

успешно повлиява метаболитния синдром,

детоксикира като подобрява функцията на черния дроб и храносмилателната система,

поддържа балансира имунната реакция.

Всички тези ползи за организма на Липозомния Куркумин Cureit® го правят подходящ избор за хора, страдащи от артритни заболявания.

Продуктът е подкрепен с резултати от клинично изследване.

 Източник: rondovital.com

Коментари

Напиши коментар