Безсъние

Автор: Севинч Хасан В: Root Дата: събота, февруари 22, 2020 Коментари: 0 Посещения: 295

Какво да правим, когато не можем да заспим и броенето на овце не помага?

Все по често ни се случва да изпитваме трудности при заспиване, спим неспокойно, събуждаме се често и на сутринта се чувстваме така сякаш не сме спали цяла нощ. SleepПроблемът става по-сериозен когато въобще неможем да заспим. Всички тези форми на смущения в съня се определят като безсъние.

Безсънието  е все по често срещан проблем в световен мащаб. Продължителната липса на необходимото количество сън води до проблеми със здравето, намаляване на трудоспособността и качеството на живот.

Винаги има причина за безсънието. Това може да бъде ежедневния стрес, на който сме подложени. Някои форми на депресия също могат да доведат до безсъние. Приемат на някои медикаменти, които възбуждат нервната система може да е повод за безсъние. Психичните  разстройства като шизофрения, биполярно разстройство и други психични заболявания често се придружават и от безсъние. Някои хронични заболявания водят до безсъние. Промените в режима на работа могат да бъдат причина за безсъние. Дори и приемът на тежка храна или преяждане преди сън може да ви причини безсъние.

Подбрали сме няколко начина, които ще Ви помогнат да имате по-добър и по-качествен сън:

-          Намалете стреса и напрежението през деня, като приемате билкови чайове с успокояващо действие или подходящи хранителни добавки за успокоение.

-          Създайте спокойна атмосфера в помещението, в което спите като запалите арома лампа с етерични масла като маточина, лавандула или използвате готова смес за сън. Арома дифузерите са още по добър метод за справяне с безсънието. Вдишването на етерични масла успокоява и подобрява съня.

-          Редовната употреба на хомеопатични препарати подобрява качеството на съня.

-          При продължително безсъние вземете подходящите за вас хранителни добавки за сън. Те могат да са под формата тинктура, спрей или таблетки в зависимост от Вашите предпочитания и потребности.

В аптека „Здраве” Ви предлагаме всички тези продукти, които ще подобрят качеството на вашия сън.

Коментари

Напиши коментар