Как да се предпазим от грипа

Автор: Севинч Хасан В: Root Дата: неделя, март 1, 2020 Коментари: 0 Посещения: 318

Зимата е сезона в който наред със студа, ни настигат и доста вирусни заболявания.

Особено значим е грипния вирус. Той е силно заразен и се разпространява много бързо. Стоп грип

Ако не се вземат навременни мерки, грипния вирус води до тежки усложнения.

Как да се предпазим от грипа?

Първо трябва да подсилим нашата имунна система!

Това е най важната стъпка, защото когато имаме добра имунна защита, вероятността да се заразим с грипния вирус е по-малка. Или дори и да се заразим, организмът ни ще се пребори бързо с грипа и той няма да може да ни „повали“.

Как да подсилим нашата имунна система?

Приемът на плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и минерали подсилва имунната система. Пчелните продукти, оказват благоприятно влияние върху имунната система. Прополисовата тинктура е мощен имуностимулант с противовирусно действие.

Когато имаме нужда от бърз имунен отговор, най-добрия вариант е да приемаме имуностимуланти под формата на хранителни добавки.

В зависимост от вида си, имуностимулаторите могат да се използват превантивно, или по време на вирусно заболяване. В последния случай ролята им е да намалят продължителността и тежестта на заболяването.

В аптечната мрежа се предлагат имуностимуланти с различен произход. С природен състав са продукти, които съдържат Ехинацея, Черен бъз, Прополис, Коластра и Котешки нокът. Приемът на витамин С, витамин ДВитамини В и Цинк също подобрява функцията на имунната система.

Омега мастните киселини в комбинация с витамин Д3, подобряват функцията на имунната система.

Втората стъпка за защита от грип е дезинфекция и защита!

Трябва да мием често ръцете си с антибактериален сапун, а когато това не е възможно да дезинфектираме с антибактериален гел или 70 градусов етилов спирт.

Не трябва да стоим дълго време в затворени помещения. В сезона на грипа трябва да носим санитарни предпазни маски. Маските се сменят на всеки четири часа. Когато сме във високо рискова среда е необходимо да използваме и еднократни ръкавици.

Коментари

Напиши коментар