Какво знаем за репелентите?

Автор: Севинч Хасан В: Root Дата: сряда, май 6, 2020 Коментари: 0 Посещения: 102

С наближаването на лятото, освен хубавите емоции, които ни носи нашият любим сезон, се появяват и някои малки дразнители. Комари, мухи, кърлежи и всякакви гадинки са способни да развалят иначе приятната разходка.

Много от нас са като магнити за насекомите, които безпогрешно успяват да си намерят път до нас още с излизането от входнатаRepellents врата. Решение на този проблем, има! И това са репелентите за защита от насекоми.

Какво всъщност са репелентите?

Репелент може да бъде всяка субстанция, която кара определен вид насекоми да избягат. Те не убиват насекомите, само ги отблъскват от нас, като така ни спестяват от ухапвания. А това от своя страна ни спасява не само от неприятното зачервяване и сърбеж, които следват, но също така и от рискът от заболявания, като лаймска болест, малария треска денга, бубонна чума и Западно Нилска треска.

Репелентите могат да бъдат няколко вида – такива, които се прилагат директно върху кожата - те се предлагат във всякакви форми, като спрейове, гелове, лосиони, рол они и др.

Репеленти, които се прилагат върху дрехите – те обикновено са под формата на спрей, който може да бъде използван върху всякакъв текстил – дрехи, обувки, детски колички.

Като репеленти за затворени помещения, са подходящи машинките, които работят с батерии или на ток, като за отблъскване на насекомите използват ултразвук. Те могат да се използват и за открити помещения, като там влизат в употреба и най-различни лампи, димящи и ароматни свещи.

Може да разгледате репелентите, които предлагаме ТУК

Коментари

Напиши коментар