Натурални продукти за бронзов тен

Автор: Севинч Хасан В: Root Дата: сряда, май 27, 2020 Коментари: 0 Посещения: 150

Бронзовият тен се връща на мода всяко лято. За някои той си е природна даденост и се постига с лекота, сякаш само за ден на плажа, но за други това е тягостна и трудна задача.Kakao oil

Колко бързо хващаме тен зависи от производството на пигмента меланин. При излагане на слънце, благодарение на неговите ултравиолетови лъчи (UVB) в организма започва интензивно производство на меланоцити. При хората с по-бяла кожата то не е толкова интензивно и затова цветът на кожата се променя много бавно и трудно. Докато хората с природно по-тъмна кожа могат лесно да се сдобият с тен, дори за ден. И макар това да е въпрос на нашите гени, има няколко неща, с които може да спомогнем постигането на мечтаният слънчев загар.

Продуктите за ускорено придобиване на тен са изключително популярни през последното десетилетие. Точно като слънцезащитните продукти, те също присъстват в много форми, като най-често са бронзиращи олеа. Някои се нанасят преди слънцезащитата, други след, а трети са комбинирани в самите слънцезащитни продукти. Освен, продуктите продавани на пазара, могат да бъдат използвани и някои натурални такива. По-долу за вас сме подбрали най-ефикасните натурални продукти за бронзов и сияен тен!

Кокосово масло – Неговото предимство е, че попива бързо в кожата, като в същото време е водоустойчиво, така че няма да се отмие, при влизане във вода. Кокосовото масло съдържа естествен слънцезащитен фактор, но не бива да разчитате само на него. Може да го нанесете след слънцезащитните ви продукти или да го смесите в тях. Препоръчително е да закупите маслото си от аптека, а не от супермаркет, защото при производството на маслата за консумация, те преминават термична обработка на високи градуси за да се запази тяхната трайност. За кожата обаче е по-полезно напълно натурално Кокосовото масло, което се загрява съвсем леко при производство. Тенът, който ще придобиете от него ще е се запази по-дълго и ще предпази кожата ви от неприятното лющене след изгаряне. Кокосовото масло ще направи кожата ви мека, нежна и гладка.

Какаово масло - Известното приложение на това ароматно масло е именно за придобиването на красив и траен загар. Какаовото масло помага за здрав и сияен вид на кожата благодарение на плътността, подхранващите си свойства и образуването на защитен филм с нисък UV фактор, който равномерно пропуска слънчевите лъчи. Разбира се, не бива да пропускате своят продукт за защита. Може да го нанесете преди или след какаовото масло.

 

Зехтин – Той влиза в състава на много хидратиращи продукти за кожа и коса. Широко известен в продуктите за красота, маслиновото масло може също да ви помогне в борбата за равномерен и красив тен. Богато е на витамин Е и на антиоксиданти. Неговите естествени свойства правят кожата  мека и копринено гладка. Топлината на слънцето е привлечена от неговия блясък. Маслиновото масло може да ви помогне да получите бързо и лесно хубав тен. Лесно може да го добавите към слънцезащитните си продукти или да го нанесете преди/след тях.

 

Освен натуралните масла, които може да прилагате върху вашата кожа, може да помогнете на вашият тен и по друг начин - вътрешно - с храната, която приемате.

Отговорни за производството на меланин са аминокиселините - тирозин и триптофан. Ако увеличите приема на храни, които ги съдържат, ще спомогнете неговото производство. Затова добавете към менюто си - боб, авокадо, кафяв ориз, фурми, банани, фъстъци, миди, сусам, жълтъци, сирене и извара, черен дроб, месо и риба.

Коментари

Напиши коментар