Ползи от конопеното масло

Автор: Аптека Здраве В: Root Дата: четвъртък, август 1, 2019 Коментари: 0 Посещения: 665

Конопеното масло представлява естествен растителен продукт, извлечено от семената на растението коноп. Всички растения в рода на конопа може да произвеждат масло, но обикновено за тази цел се използва предимно индустриалният коноп. Индустриалният коноп (Cannabis Sativa) е сорт, който се отглежда специално за промишлена цел и съдържа почти неустановимо количество психоактивно вещества (тетрахидроканабинол, THC).

Ползи от конопеното масло

Конопът е едно от най-старите растения на земята, както и сред първите култивирани от човека растения.

Той може да се използва като храна, лекарство, източник на енергия, за изработка на дрехи, строителни материали, дори и като фураж. Това го нарежда сред най-ценните ресурси на земята.

Благодарение на своя уникален състав, маслото от коноп има благотворни и лечебни свойства.

To предпазва от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, витализира тялото и подобрява имунитета.

Конопеното масло представлява естествен растителен продукт, извлечено от семената на растението коноп. Всички растения в рода на конопа може да произвеждат масло, но обикновено за тази цел се използва предимно индустриалният коноп. Индустриалният коноп (Cannabis Sativa) е сорт, който се отглежда специално за промишлена цел и съдържа почти неустановимо количество психоактивно вещества (тетрахидроканабинол, THC).

Конопеното масло се получава чрез студено пресоване на сурови семена на растението Cannabis Sativa. Най-голямо количество масло се съдържа в семената на конопа, макар че цялото растение може да бъде използвано за добива на масло. Студеното пресовано масло притежава богат, орехов вкус и зеленикав оттенък. След рафиниране, става безцветно, а ароматът силно намалява.

Конопените семена са богати на витамин А, В1, В2, В3, В6, С, D и Е, протеини, полиненаситени мастни киселини, омега-6 и омега-3 мастни киселини и неразтворими фибри. Те са добър източник на фитостероли, фосфолипиди и редица минерали, включително калций, фосфор, магнезий, сяра, калий, желязо, цинк и микроелементи като стронций, торий и хром. Конопеното масло от семена също е добър източник и на хлорофил.

 В продължение на хиляди години екстракти от конопени растения, съдържащи канабидиол (CBD) и техните уникални и ароматни терпени, са били използвани от човечеството заради известните му здравословни свойства. През последните две десетилетия медицинските изследвания показват убедително, че канабисът e успешно средство в облекчаване на състоянието срещу редица сериозни болести, облекчаване на болката и други неврологични, храносмилателни и диетологични проблеми. Помага при проблеми със съня.

Маслото от коноп има редица ползи за здравето, както в суров вид, така и под формата на различни готови продукти за външна и вътрешна употреба.

  •          Ползи от конопеното масло за кожата и косата

Богатият състав на маслото от коноп е много полезен за подобряване на вида на кожата и косата. Чистото масло от коноп често може да се открие в състава на шампоаните и балсами за  коса. Използва се още в серуми, шампоани и други продукти за грижа за кожата и косата. Масаж на скалпа и измиване на косата с такива шампоани и балсами, може да я сгъсти и да предотврати появата на пърхот. От полза е и за борба с косопада.

Масаж на кожата с конопено масло я прави гладка и здрава, забавя процесите на стареен, същото е действието на кремовете и лосионите. Конопеното масло предотвратява кожни заболявания като псориазис, акне, екзема и суха кожа.

  •          Влияние на конопеното масло върху имунитета

Омега-3 и омега-6 мастните киселини играят важна роля в имунната дейност и регулацията на чревната флора, като по този начин изграждат естествена бариера срещу микроби и увеличават устойчивостта на кожата.

  •          Превенция и лечение на разширени вени с конопено масло

Подобно на други съединения с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, маслото от коноп може да разреди кръвта и да намали образуването на кръвни съсиреци и разширени вени.

  •          Влияние на конопеното масло върху нервната система

Незаменимите мастни киселини са необходими за здрава структура на клетъчните мембрани. Те предотвратяват разрушаването на миелиновата обвивка (демиелинизацията) на нервните клетки.

  •          Влияние на конопеното масло върху болката

С помощта на проведените до момента опити учените вече разбират, че ендоканабиноидите има изключително важна роля за всяка една област от нашия организъм. Те участват в регулацията на поведението на организма ни по безброй начини – от контрол на двигателната функция, до апетита и усещането за болка. И растителните канабиноиди, още известни като фитоканабиноиди, изглежда са способни да заместят функцията на ендоканабиноидите, когато те не са произвеждани в достатъчно количество, за да могат ефективно да управляват болката ни. Многобройни са научните изследвания, които показват, че маслото от коноп може да облекчи изключително различните форми на болка.  Локалното приложение на конопеното масло намалява болката при артрит, ревматизъм, скованост на ставите, мускулни болки, схващания, спортни травми и други.

  •          Приложение на конопеното масло в стоматологията

Конопеното масло има изразено антивирусно, антибактериално, антимикотично действие , което го прави изключително подходящ за употреба при афти и херпеси, парадонтити и при хора използващи брекети.

Тъй кaто има редица начини, по които може да се използва конопеното масло, съществува и богато разнообразие от форми, под които то може да бъде открито.

                                            

„Каннадерм“ стартира на чешкия пазар през 2002 г. като фирма, която първа започва да разработва собствени рецепти и да произвежда продукти, в които се използват свойствата на конопеното масло. Качеството на продуктите на марката „Каннадерм“ е създало доверие у нашите клиенти, които я ползват вече 16 години. От юни 2014 г. производството, маркетингът и продажбите на „Каннадерм“ са част от веригата Simply You Pharmaceuticals.

КОНОП ОТ КАНАДА

Качеството на продуктите  „Каннадерм“ е доказано и е възможно те да бъдат използвани дори от най-малките - децата, както и от бременни жени, кърмачки и хора с много чувствителна кожа.

Нашата ключова суровина е студено пресовано масло от коноп със запазени органични качества. Семената са подбрани от специален сорт (Cannabis sativa) от Канада. В продуктовата гама на „Каннадерм“ ние използваме уникални съчетания на конопеното масло в комбинация с доказани билкови екстракти. Всеки  един продукт от гамата на „Каннадерм“ има сертификат, който удостоверява, че са използвани чисто конопено масло или екстракт от семената.  Продуктите от гамата „Каннадерм“ се създават въз основа на синергична комбинация на биоактивно конопено масло и екстракт от сибирска ела и са защитени с патент.

СЕРТИФИЦИРАНА НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА

Повече от 16 години нашите клиенти могат да избират от широката гама на продуктите на „Каннадерм“. От 2011 г. те са маркирани и с лого  –  „Сертифицирана природна козметика“ (CРК) или „Сертифицирана природна козметика био“ (CPK bio). Тези сертификати гарантират естествения произход на растенията.

Сертифицираната природна козметика НЕ съдържа: * синтетични парфюми и бои; * консерванти и парабени; * нефтени суровини, като например минерално масло, вазелин или парафин; * генетични подобрители или нефтени продукти; * животински продукти с изключение на пчелен восък и мас от овча вълна; * химични УВ филтри

Продуктите не са тествани върху животни.

КАННАДЕРМ - НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ ОТ ЛЕЧЕБЕН КОНОП ПОДХОДЯЩИ ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО !!!

 

 

Коментари

Напиши коментар