Пролетна умора! Как да се справим с нея?

Автор: Севинч Хасан В: Root Дата: сряда, януари 22, 2020 Коментари: 0 Посещения: 197

Затоплянето на времето и идването на пролетта отключва и пролетната умора. Какво я причинява и как да се справим без тя да влияе на нашето ежедневие?

Какво причинява пролетна умора?

пролерна умораС настъпването на пролетта при повечето хора се проявява и пролетна умора. Основните симптоми на пролетна умора са отпадналост, недоспиване, световъртеж, лошо настроение, напрежение. Активират се депресивните състояния.

Провокирана е от много фактори, сред които и непълноценното хранене през зимата, при което преобладават въглехидрати и мазнини, а съдържанието на витамини е понижено. Не са за пренебрегване и недостигът на светлина, както и ниската двигателна активност поради мрачното време и студа през зимата. 

Продължителността на периода на пролетна умора е средно две - три седмици. Това е време, през което организмът се адаптира към новите климатични условия.

Как да се справим със симптомите на пролетна умора?

Доказано е че тя се проявява по често при жените, отколкото при мъжете.

Един от основните методи за справяне със състоянието на пролетна умора е промяна в хранителния режим. Добавянето на плодове и зеленчуци в менюто, ще увеличи енергията и тонуса на организма. При голям дефицит, тези важни за организма витамини за жени и минерали могат да се набавят и допълнително. Аптека Здраве препоръчва да подсилите организма си и да го предпазите от сериозно изтощаване като приемата хранителни добавки за жени.

Важен фактор в борбата с пролетната умора е двигателната активност. Спортуването и разходките на открито сред природата, ще ви помогнат да се адаптирате към новите климатични условия и да преодолеете пролетната умора.

Препоръчваме да се приемат комбиниранни витамини за жени с натурален произход, като витамините за жени на Alive.

За световъртеж при пролетна умора препоръчваме да се приемат хомеопатични препарати и продукти със съдържание на гинко билоба

Срещу депресивни състояния препоръчваме хранителни добавки на билкова основа със бързо успокояващо десйствие, които ще намерите в категорията за "Успокоение и сън".

Коментари

Напиши коментар