Болезнени хемороиди - вече има решение

Болезнените хемороиди са проблем, който засяга много хора по света. Те се проявяват със сърбеж, болка и кървене при дефекация, което може да доведе до сериозни дискомфорт и затруднения при изпълнението на ежедневни задачи. В миналото лечението на хемороидите беше свързано с болезнени процедури и дълъг период на възстановяване, но вече има решения, които могат да помогнат на хората да се отърват от този проблем по-лесно и бързо.

Едно от решенията за лечение на болезнените хемороиди е промяната на хранителните навици и начина на живот. Включването на повече фибри в диетата, приемането на достатъчно течности и редовната физическа активност могат да помогнат на хората да поддържат здравата функция на червата и да намалят риска от развитие на хемороиди.

Освен това, съществуват и различни лекарства и кремове, които могат да облекчат симптомите на хемороидите като болка, сърбеж и разстройство. Някои от тях действат като анестетици, докато други имат противовъзпалително и успокояващо действие.

Най-новият мехлем в борбата с болезнените и неприятни хемороиди е Хемокс гел на Каннадерм. Хемокс е иновативно медицинско изделие, предназначен за хемороиди. Намалява симптомите, които често съпътстват хемороидите. Бързо облекчава болката, подтиска възпалението и намалява кървенето. С комплексния си състав и механизъм на действие Хемокс съкращава периода на затруднение, ускорява регенерацията на лигавицата, като по този начин облекчава неразположението. Използва се и при повишен риск от развитие на хемороиди.
Хемокс гел не цапа дрехите, може да се използва от кърмачки и бременни.

В някои случаи, когато хемороидите са много сериозни и не се поддават на лечение с консервативни методи, е възможно да се наложи хирургическо лечение. Това включва процедури като склеротерапия, лазерно изгаряне или хемороидектомия, които имат за цел да премахнат болезнените хемороиди и да възстановят нормалната функция на ануса.

В заключение, болезнените хемороиди вече имат решение и хората не трябва да понесат дълготрайни страдания поради този проблем. Важно е да се консултират с лекар или фармацевт за правилна диагностика и установяване на подходящо лечение, което ще им помогне да се отърват от хемороидите и да водят по-комфортен и здравословен живот.

Прочети още

Абонирай се за бюлетин

Научавай пръв за нови продукти, промоции и персонални отстъпки от AptekaZdrave