Козметика

Брезова гъба - Чага дива сибирска 50 гр.

арт. № 11632
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Здравница

Брезовата гъба - Чага е традиционно използвана в медицината на Русия и в по-ново време ѝ се приписват най-разнообразни лечебни свойства.

1600лв
Изчерпана наличност

Брезова гъба - Чага, дива, сибирска

Гъбата чага най-често расте по брезите, затова се нарича още черна брезова гъба. Рядко се среща по други видове дървета - елша, бук, бряст, клен. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората.

Гъбата чага (Inonotus obliquus) е малко позната у нас, но в Сибир и Азия от незапомнени времена се пие чай от чага. я се различава от повечето дървесни гъби с това, че е твърда, почти колкото дървото-приемник, върху което паразитира.

Полезни свойства:

Чагата е традиционно използвана в медицината на Русия и в по-ново време ѝ се приписват най-разнообразни лечебни свойства.

Гъбата е ценена заради нейното противораково и имуномодулиращо действие. Освен това чагата подобрява метаболизма в тъканите на мозъка, понижава нивата на кръвната захар, стабилизира кръвното налягане, нормализира сърдечния ритъм, регулира дейността на стомашно-чревния тракт, както и някои смущения в храносмилането. Също така чагата облекчава отоците при бременни жени и понижава стреса и оптимизира работата на нервната система.

Гъбата Чага съдържа вещество, наречено супероксид дисмутаза (СОД), което е изключително силен ензим, спиращ окисляването, особено на токсичните свободни радикали в кислорода. Това е този тип кислород, който води до окисление и увреждане на тъкани, което пък от своя страна, води до тяхното стареене.

Гъбата Чага е изключително силен биостимулатор. Увеличава защитните свойства на организма, стимулира централната нервна система и подобрява обмяната на веществата. Гъбата активизира процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства черния дроб от токсини, регулира дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи, действа като общо укрепващ имунномодулатор.

Гъбата Чага има спазмолитично, противомикробно, диуретично и слабително действие. Препаратите на основата на Чага нормализират дейността на стомашно-чревния тракт. Използват се и при лечението на язви на стомаха.

Използването на брезовата гъба не се препоръчва единствено при хроничен колит и хроническа дезинтерия. В останалите случаи лечението с Чага дава добри резултати.

Съдържание:

100% брезова гъба - Чага (Fungus betulinus) в изсушен вид.

Предназначение:

Препоръчва се в качеството на общоукрепващо средство, биологично активна хранителна добавка. Брезовата гъба е силен природен стимулатор, който повишава имунитета, подобрява кръвообръщението в мозъка, дава положителен ефект върху работата на нервната система, нормализира нивото на кръвната захар и е добро средство за профилактика на инфекциозни и вирусни заболявания.

Начин на употреба:

25 гр. от гъбата се залива с 500 мл. вода и престоява 6 часа. Ври 15 мин. и се прецежда. Приема се по 100 мл. на ден.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза!

Противопоказания:

Да не се приема от бременни жени и кърмачки, деца до 14 год., при дизентерия, колит и индивидуална непоносимост към продукта.

Опаковка: 50 гр.