Козметика

Циктридина вагинални овули при сухота 10 броя

арт. № 11619
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Naturpharma

Цикатридина овули с хиалуронова киселина са пълноценна грижа за вашето интимно здраве при парене, сухота, сърбеж и дискомфорт в деликатната зона на влагалището.

2400лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Cicatridina / Цикатридина овули с хиалуронова киселина са пълноценна грижа за вашето интимно здраве при парене, сухота, сърбеж и дискомфорт в деликатната зона на влагалището. Те са формулирани с цел да запазят и възвърнат здравето и влажността на влагалището. Това е най-успешният продукт на Farma Derma, Италия – водеща на европейския пазар компания за гинекологични продукти.

Показания на Цикатридина овули:

 • при сухота, парене, сърбеж и дискомфорт
 • за безпроблемен и пълноценен полов контакт
 • при всички състояния, нарушаващи нормалната екосистема на влагалището
 • в периодa на менопауза и постменопауза
 • за заздравяване след раждане
 • при лъчетерапия, използвана при лечението на шийката на матката и ендометриума

Цикатридина овули са с уникален патентован състав и троен механизъм на действие:

 1. Овлажнява влагалището
 2. Защитава от появата на инфекции
 3. Възстановява нарушената функция на влагалищната лигавица и стена

Цикатридина овули защитават влагалището

Цикатридина овули са безопасен и безвреден продукт, който се разтваря много бързо и обгръща като нов слой цялата влагалищна стена, като по този начин едновременно овлажнява и предпазва от различни инфекции.
Цикатридина овули съдържа оптимално количество хиалуронова киселина. Достатъчното количество хиалуронова киселина е условие за стартиране процеса на възстановяване и заздравяване на влагалищната стена. Хиалуроновата киселина поставя началото на изграждането на всички слоеве на влагалищната лигавица, като осигурява поддържане на нормалните физиологични параметри.

Хиалуроновата киселина е най-хидрофилната (лесно свързваща се с водата) молекула в човешкото тяло, което означава, че е в състояние да привлече огромно количество вода. Това позволява стената на влагалището да поддържа постоянна влажност, с което да се решат проблемите, като парене, сърбеж и дискомфорт при уриниране.

В Цикатридина овули хиалуроновата киселина е комбинирана с природни съставки (масла от невен, азиатска центела, алое вера и чаено дърво) с изразено противовъзпалително действие за гарантиране на спокойна, жизнена и без възпаления и раздразнения вагинална среда.

Цикатридина овули и твоят сексуален живот

Интимната хигиена е неделима част от грижата за сексуалното здравеЛубрикиращото действие е препоръчително при полови контакти, защото протриването и увреждането на лигавицата представляват „входна врата“ за микроорганизми, причиняващи инфекции – както при жената, така и при партньора ѝ.

Цикатридина овули може да се комбинират с други лубриканти, използвани по време на полов акт.

Профилактична употреба на Цикатридина овули

Профилактичното използване на Цикатридина овули увеличава значително защитата от инфекции и гарантира здрава интимна среда. Употребата им поддържа нормалната екосистема на влагалището.

С цел по-ефективна защита от инфекции използвайте Цикатридина овули след басейн, плаж, фитнес, след употреба на тампони, дамски превръзки и др.

Внимание! Лятото е сезонът за почивка на море. Комбинацията от излагане на слънце, контакт със замърсена вода (морска, в басейн) и друга среда допринася за повишаване риска от развитие на бактериална вагиноза.

Цикатридина овули в периода на пременопауза и менопауза

Навлизането в периода на менопауза в никакъв случай не означава, че жената трябва да се лиши от комфорта си на здрава, пълноценна и полово активна жена. За да постигне това съвременната жена се нуждае от грижа за здравето на влагалището си.

Употребата на Цикатридина овули подобрява влажността, премахва дискомфорта и подпомага здравината и еластичността на влагалищната стена.

Състав (на 1 овула):

Натриева сол на хиалуронова киселина 5 мг
Азиатска центела, маслен екстракт 60 мг
Невен, маслен екстракт 60 мг
Алое вера, маслен екстракт 60 мг
Чаено дърво, есенциално масло 2 мг


Хиалуроновата киселина е основен фактор в процеса на изграждане на здрава тъкан. Образува защитен слой, който защитава влагалището от болестотворни микроорганизми. Екстрактите от азиатска центела, невен, алое вера и чаено дърво са уникална патентована комбинация от специално подбрани природни екстракти, които притежават изразено съдоукрепващо, противовъзпалително, противогъбично, противовирусно и успокояващо действие.

Начин на употреба:

 1. За профилактика: употребявайте Цикатридина овули по 1 път вечер в продължение на 10 дни, поне 2 пъти годишно.
 2. При болка, сухота и дискомфорт по време на полов акт: поставете една овула Цикатридина във влагалището половин-един час преди половия контакт. Тя ще се разтвори бързо, ще овлажни влагалището и ще осигури пълноценно и безпроблемно преживяване.
 3. В периода на пременопауза и менопауза: употребявайте Цикатридина овули всеки ден по 1 овула вечер за първите 10 дни (1 опаковка), след което през ден по 1 овула в следващите 20 дни (1 опаковка). Действието ще продължи в рамките на следващите 1-2 месеца, след което в зависимост от вашия индивидуален естрогенен профил, вероятно ще се наложи повторна употреба.

Опаковка: 10 вагинални овули

Странични действия и лекарствени взаимодействия:

До момента не са наблюдавани странични реакции при приложение на продукта, както и лекарствени взаимодействия с други продукти.

В случай на индивидуална свръхчувствителност към един от компонентите на продукта.

При бременност и кърмене. Безопасността при употреба на вагиналните овули Цикатридина по време на бременност и кърмене не е демонстрирана. При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с вашия лекар.

Използването на продукти за локално приложение, особено за по-дълги периоди от време, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте за това вашия лекар или фармацевт.

Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите. Не поглъщайте.

Цикатридина овули се препоръчва от водещите АГ специалисти в Европа и България за широк диапазон от гинекологични индикации, за които може да разберете от вашия акушер-гинеколог.

Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД