Чай за силен имунитет

Почти преполовихме септември, идва есен и въпреки, че вероятно ни очакват още много слънчеви лъчи, трябва да се погрижим за имунитета си през следващите месеци. Билките и чайовете са един чудесен начин за профилактика на респираторни заболявания. В тази статия подбрахме билкови чайове, с който ще подсилите имунитета си.

Джинджифил

Джинджифилът е един от най-силните имуностимулатори, притежава антивирусен и антимикробен ефект. Той активира Т-клетките, които играят основна роля при клетъчно медиирания имунитет . Джинджифилът е полезен и при възпалено гърло.

Ехинацея

Друг популярен вид чай, подходящ за повишаване на имунитета, е корен на Ехинацея. Тя активизира клетките, отговорни за борба с инфекциите и съкращава продължителността на настинките. Ехинацеята има мощно действие и при по-големи дози може да бъде опасна. Добре е да се ползва като част от състава на чай, но да не е основната съставка. Трапчивият ѝ вкус също ни подсказва, че не е правилно да се консумира самостоятелно.

Шипка

Шипката има разнообразни полезни свойства, едно от които е стимулиращото имунната ни система. И макар и чeсто я забравяме, шипката е наистина много полезна – още от началото на есента, та чак до края на зимата. Тя съдържа изключително голямо количество витамин C. Всъщност шипката е един от най-богатите натурални източници на ценния витамин. Освен това благодарение на шипките можете да си набавите антиоксиданти, които помагат за профилактика на настинките. Тя е лесно достъпна и може да бъде намерена в цяла България.

Посрещнете есента с усмивка и чаша чай!

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на AptekaZdrave и неговите специални предложения