Грижа за лицето след 50 години

Когато сме млади кожата ни e плътна и гладка, тъй като постоянно се регенерира.
С времето настъпват видими промени върху кожата. Тя губи своята плътност и еластичност, вече не е сияйна и гладка. Това до някъде ни кара да се чувстваме потиснати, но от друга страна всяка възраст си има своята красота и чар, и човек е хубаво да остарява, за да може да опита от всичко, което живота би му предоставил.

В днешно време има достатъчно информация за продукти, с които можем да има сияйна и гладка кожа дори и след 50 години.

Ако се грижим правилно за нашата кожа, тя ще ни е благодарна и ще имаме повод за усмивка, когато застанем пред огледалото.

В основата на грижата е почистването на кожата на лицето. Почиствайте лицето си с подходящ продукт, който на вас ви харесва сутрин и вечер. Ако използвате грим, след измиване на лицето може да почистите и с мицеларна вода. Мицелите улавят и най-малките частици мръсотия, така кожата остава напълно чиста.
Нанасяйте щедро хидратант, съдържащ хиалуронова киселина, овлажнители (напр. глицерин) върху лицето и тялото винаги когато усещате сухота (поне два пъти на ден).

Обърнете внимание на продуктите за грижа за кожата, богати на серамиди или омега 3 или 6 (например масло от карите, оризови трици и масло от шафран), които помагат за възстановяване на пониженото ниво на мастни киселини в кожата, които допринасят за гъвкавостта и правилната бариерна функция на кожата. Може също да се нуждаете от нежен ежедневен ексфолиант, който осигурява по-добра хидратация на кожата и насърчава обновяването на клетките, като същевременно отпушва порите. В зависимост от състоянието на кожата се препоръчва ензимен пилинг, ексфолиант или продукти на базата на гликолова киселина.

Използвайте редовно продукти за грижа за кожата (кремове, серуми), които съдържат ретинол, фитохормони, аминокиселини, витамините С, Е и А, пептиди и други молекули, които успешно преодоляват признаците на стареене. Важно е също така всеки ден да използвате широкоспектърен слънцезащитен крем, с истински UVA +++++ фактор, преди да излезете и да го нанасяте неколкократно. Този безценен навик ще предпази кожа Ви от увреждане, причинено от слънцето, прогресивно изтъняване на кожата и фотостареене.

Повечето дами след 50 години навлизат в периода на менопауза. Кожата ни в зряла възраст има по-голяма нужда от всякога от дълбоко регенериране и възстановяване на защитните и функции.

Правилната грижа за кожата може да предотврати и да помогне при измененията на кожата през менопауза.
Това са съставките, които трябва да търсите във вашите продукти: · Хидратанти: Хиалуронова киселина, глицерин или други овлажнители
· Кремове, серуми и други продукти за грижа за кожата: съдържащи омега масла, ретинол, фитохормони, аминокиселини, витамини С, Е и А, пептиди.
· Ексфолиращи продукти: гликолова киселина
В периода преди менопаузата хормоналните промени оказват влияние върху кожата. Понижава се отделянето на женския хормон естроген, а се увеличава отделянето на кортизол, хормона на стреса. Комбинацията от тези промени влияе на кожата на 5 нива:
1. Производството на колаген намалява. Бръчките стават по-дълбоки.
2. Производството на хиалуронова киселина намалява. Кожата губи плътност и еластичност.
3. Антиоксидантната защита се променя, появяват се пигментни петна.
4. Клетъчният обмен се забавя. Кожата губи блясък.
5. Появяват се топли вълни, особено нощем, които причиняват усещане за горещина върху кожата.

Vichy разработи протокол, предназначен за жените в периода преди менопаузата, за да отговори на нуждите на кожата с помощта на подходящите дерматологични съставки.
Neovadiol e първата гама грижа за кожата от Vichy, разработена според нуждите на жените в периода на менопаузата.
Комплексна грижа, която подобрява еластичността и плътността на кожата. Укрепва и моделира контура на лицето в периода на менопаузата.
Активирайте отново механизмите на кожата през менопаузата: еластичност, сила, плътност.

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на AptekaZdrave и неговите специални предложения