5 начина да възвърнете магията на Коледа

Върнете това вълнение, което сте изпитвали като дете, и прекарайте една наистина вълшебна Коледа, независимо от възрастта ви. За да започнете да се чувствате празнично, вижте тези 5 начина да възвърнете детската магия на Коледа.

1. Не Се Отказвайте От Традицията
Когато сме млади, Коледа е свързана с традиции, като писане на писма до Дядо Коледа, печене на коледни лакомства и правене на украса за елхата. Въпреки това, когато остареем и може би прекараме Коледа далеч от семействата си, традициите могат да започнат да избледняват. За да възвърнете магията на Коледа, опитайте се да се придържате към някои от детските традиции, които обичате. Опитайте да напишете писмо до Дядо Коледа, като оставите пай с кайма и моркови на Бъдни вечер или просто прекарайте известно време със семейството си, гледайки коледни филми. Въпреки че сега може да се чувствате твърде стари за тези ритуали, като преживеете отново традициите си от детството, коледната магия скоро ще се върне отново.

2. Направете Нещо Безкористно
Когато остареем и станем по-наясно с финансовата страна на Коледа, е лесно да бъдем погълнати от комерсиалната страна на сезона, която може да отнеме част от радостта и магията. Тази година отделете малко време от суматохата и стреса на сезона и вместо това раздайте малко любов и радост! Участвайте в някои сезонни доброволни дейности, като например да помогнете на приют за бездомни, да помогнете за благотворителни коледни колекции или да се включите в спонсорирано бягане на Дядо Коледа. Това не само ще ви накара да се почувствате топлина в този празничен сезон, но също така можете да помогнете на някой друг да възвърне магията на Коледа.

3. Бъдете Несериозни
Като деца обикновено искаме това, което искаме, а не това, от което се нуждаем. Въпреки това, с напредване на възрастта подаръците стават много по-практични и списъците ни с желания са пълни с полезни – но напълно не вълнуващи – артикули като чорапи, кухненски джаджи и канцеларски материали. Тази година се опитайте да върнете вълнението в Коледа, като поискате – и дадете – някои забавни и несериозни подаръци, които наистина можете да очаквате с нетърпение. Това не означава непременно да изисквате нови артикули, които никога няма да използвате, но може би опитайте да замените този изискан нов тиган с чифт обувки на висок ток или любимия си комплект DVD. Като алтернатива, изхвърлете списъка и пуснете намеци и вижте какви забавни изненади ще получите в крайна сметка!

4. Потопете Се В Магията
Ако искате да изпитате напълно коледната магия, важно е да се потопите в празненствата и да се включите с колкото можете повече. Опитайте се да вземете пантомима, посетете коледарска служба и посетете колкото се може повече коледни базари, например. За да се потопите наистина в коледната магия, попълването на плейлиста си с коледни песни и гледането на колкото се може повече празнични филми също е задължително – и ако искате да направите всичко това, докато сте облечени в коледен джъмпер и чорапи от елен, ние напълно подкрепяме че.

5. Направете Нещо Различно
Като деца част от причината Коледа да е толкова вълшебна е, че всичко е ново и вълнуващо. Потопени сме в мистерията на Коледа – гледките, звуците, миризмите и атмосферата. Възвърнете това чувство на чудо тази година, като посетите някъде, където никога не сте били преди, или направите нещо, което никога не сте правили. В зависимост от бюджета си можете да се отправите към Лапландия за най-доброто празнично изживяване, да посетите коледен базар на място, което никога досега не сте посещавали, да опитате празнична дейност като кънки на лед или пеене на песни или просто да изпечете нещо ново. Изпробването на нещо ново и вълнуващо тази Коледа ще гарантира, че ще бъде запомнено.

източник: https://www.realbuzz.com/articles-interests/festive-health-fitness/article/5-ways-to-recapture-the-magic-of-christmas/

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на AptekaZdrave и неговите специални предложения