Четирите елемента на живота в W SPA - Поморие

Ваканционен комплекс Уейв Резорт е разположен на плажната ивица, на 5,5 км северно от гр. Поморие и на 15 минути път с кола от летище Бургас. Комплексът предлага изключително разнообразие от спортни и увеселителни съоръжения за ценителите на лукса и спокойната морска почивка.

Концепцията W~SPA Wellness предлага комбинация от лечебни и естетически елементи за предотвратяване на болести, пречистване и пълно пречистване на тялото и ума. Широката гама от персонализирани програми предлага гъвкавост и насоки за възстановяване на баланса в живота и тялото.

W~SPA е място, което събира енергийността на фините магнитни частици на плажния пясък и лечебните свойства на солените води на Поморийското лиманно езеро.

В тази статия ще ви запознаем с четирите елемента на живота в W SPA.

Земята
е черния пясък на плажната ивица и лечебната кал. Богат на магнетит- оксид на желязото, пясъкът пред WAVE има лечебни и магични свойства. Магненитът е в състояние да привлече заболяванията и да облекчи болките. Пясъчните вани /псамотерапията/ с черен пясък въздействат на организма чрез неговата темперартура, състав и хигроскопичност. Ние я прилагаме в комбинация с луготерапия и калолечение /пелоидна терапия/. Като методи  те имат сходни показания.

Калта от Поморийското езеро е черна с миризма на сероводорд. Тя е със сложен състав, ензими и биологично активни вещества. Прилага се като терапия при опорно- двигателен апарат, периферна нервна система, кожни и други заболявания.

Въздухът е дъхът на живота. Ваканционен комплекс WAVE притежава «свой» неповторим микроклимат, съчетаващ солените йодни пари на Черно море и концентрираните изпарения от солниците на Поморийското лагунно езеро. Освен йод, въздухът ни е богат на кислород, магнезий и микроелеменнти, които стимулират имунните реакции в кожата и дихателните органи. Зареден е и с отрицателни йони, които ускоряват усвояването на кислород, балансират нивата на серотонина, намаляват стреса и успокояват. Миниатюрните капчици морска вода, попднали във въздуха имат противовъзпалителен  ефект.   Средната температура на въздуха от април до ноември е 17,3°С. Това са три сезона подходящи за естествена аерозолна терапия.

Огънят е слънцето, стихията на лятото. Слънцелечението /хелиотерапия/ предизвиква разширяване на кръвоносните съдове чрез ултравиолетовите, инфрачервените и видимите лъчи. Чрез тях в епидермиса на кожата се натрупва меланин /потъмняване на кожата/. Слънчевите лъчи възстановяват метаболизма, увеличават хемоглобина, намаляват болката. Стабилизират нервната система. Тялото синтезира и витамин Д, който е мощен противовъзпалителен агент, прави имунитета устойчив.

Водата е самия живот. Морската вода е богата на кислород, поради добрата му разтворимост в нея. Тя съдържа и някои биостимулиращи вещества – ферменти, витамини и дори хормони, дължащи се на планктона и морската фауна. Основно тя е богата на натриев хлорид, но съдържа и магнезиев хлорид, магнезиев сулфат, йод, бром, цинк, флуор и други. Морските къпания стимулират терморегулацията, активират кръвообращението и обмяната на вещества, оказват благотворен ефект върху дихателната система, някои жлези с вътрешна секреция и върху вегетативната нервна система.

Кнайп пътека


В W SPA МОЖЕТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ ЗА
ТАЛАСОТЕРАПИЯ, ПЕЛОИДНА ТЕРАПИЯ, ПСАМОТЕРАПИЯ И ХЕЛИОТЕРАПИЯ!

СПА рецепция, на тел. +359 884 141 420 / 7100 вътрешен
www.waveresort.bg

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на AptekaZdrave и неговите специални предложения