Аптечка за Вашата почивка

Лятото чука на вратата и с него вълнението и  плановете за почивка. Всеки се стреми да бъде подготвен, но има непредвидени ситуации, които изискват бърза реакция. За да сме от помощ Ви прилагаме списък с най-важните неща, които трябва да вземете със себе си.

1. Независимо дали на море или планина основните помощни средства при повърхностни наранявания са кислородна вода, риванол, йодасепт, бинт и лепенки.

2. Следващи, но не по важност са болкоуспокояващите и антипиретични средства. Добре е ако сте с малко дете да имате температуропонижаващ продукт под формата на свещички или сироп.

3. Средства против диария и обезводняване. Изключително важни особено, ако сте решили да прекарате почивката си на морето. Подсигурете се с пробиотик, сашета за рехидратация и препарат против разтройство.


4. Медикамент против повръщане. Натриев цитрат под формата на сироп или прахче е особено подходящ за деца при такъв тип проблем.

5. Средства против прилошаване по време на път и морска болест.Има много хора, за които пътуването е тежък процес. За щастие фармацията е подготвена и има различни варианти за помощ. Ако сте с дете задължително  вземете със себе си някой от тези хомеопатични препарати : Вомитусхил, Превомит, Кокулин.

6. Средство за защита от насекоми и кърлежи – Aytan, Bros, Бочко. За най-малките има лепенки за дрехи, гривни и клипсове.

7. Антиалергични препарати под формата на таблетки, капки и мазила. Не е задължително да бъдат използвани, но е хубаво са да част от Вашата аптечка. Важно:обрив от претопляне не се повлиява от антиалергични препарати. Той отшумява от самосебе си, като при наличие на такъв се правят компреси с хладка вода, НЕ се използват кремове и лосиони, осигурява се хладна обстановка.

8. Слънцезащитен лосион с подходящ фактор, за да се радвате дълго на слънчевите бани и здрав, дълготраен тен.

9. Средство при  настъпило слънчево изгаряне – RegeranceCannaderm, Пантенол, Deflamolса наистина добри в облекчаването на болката и зачервяването на кожата.

10. Капки за нос и уши – при настъпили настинка или инфекция.

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на AptekaZdrave и неговите специални предложения