Ефективни домашни маски за растеж на миглите

Може да имате красиви мигли!
Дължината на миглите ни е програмирана от тялото и само радикалната намеса може да го промени. Но здравите мигли изглеждат по-пълни и по-красиви.

Ето защо трябва да придобиете няколко навика, които ще помогнат за удължаване на миглите:

• Винаги отмивайте спиралата през нощта или по-добре веднага след завръщането си у дома.
• Масажирайте клепачите си, за да подобрите циркулацията, но внимателно, за да не разтегнете нежната кожа.
• Сменяйте спиралата си на всеки три месеца, за да предотвратите попадането на бактерии в очите и причиняването на възпаление.
• Избягвахте да спите по корем: контактът с възглавницата може да доведе до деформация на миглите ви, което ги прави слаби и чупливи.
 

Натурални продукти за растеж на мигли


 

1. Рициново масло


Рициновото масло е ефективно и доказано средство за растеж на миглите, което стимулира космените фоликули благодарение на киселините в състава му. Не нанасяйте рициново масло върху миглите си през нощта. Маслото дразни лигавицата на окото и деликатната кожа на клепачите. Поради това рискувате сутрин да се събудите с червени, сълзящи очи и изразителни торбички под тях.
Нанесете внимателно маслото върху миглите си. Оставете маслото да действа 15–45 минути, след което измийте с препарат за почистване на грим. Един път няма да е достатъчен. Повтаряйте процедурата няколко пъти седмично в продължение на месец, преди да оцените резултатите.
 

Маска от репей за растеж и укрепване на миглите


 1 чаена лъжичка рициново масло
 1 чаена лъжичка масло от репей.
Смесете маслата в общ съд, в който ще съхранявате маската. Тези съставки са достатъчни за многократна употреба. Нанесете маската върху миглите за 15-30 минути, след което изплакнете.
 

Антибактериална маска със сок от алое


Изключително полезна маска за дами, а и не само, които периодично страдат от ечемик. Но тази маска може да се направи само в интервалите между рецидивите на заболяването - за профилактика.
 ½ чаена лъжичка рициново масло;
 ½ чаена лъжичка сок от алое.
Смесете двете съставки, нанесете върху миглите за 15-30 минути, след това изплакнете. Не се препоръчва да съхранявате маската дълго време, тъй като сокът от алое се разваля по-бързо.
 

Маска от невен


 1 чаена лъжичка рициново масло
 10 г сушени цветя от невен;
 100 мл вода.
Поставете цветята на невен в малък съд и покрийте с вода. Сместа се вари 5 минути, след което се охлажда. Измерете една чаена лъжичка от прецедения бульон, смесете с масло. Нанесете по същия начин като предишните маски.
 

2. Масло от репей


Маслото от репей укрепва миглите и ускорява растежа им благодарение на ситостерол и стигмастерол - растителни стеарини, които стимулират процеса на клетъчно делене. Трябва да се използва по същия начин като рицина: нанесете върху миглите за 15–45 минути, след това изплакнете.
 

3. Серуми за мигли


Тези препарати обикновено се състоят от масла, билкови екстракти и витамини. Всъщност това са почти същите формулировки, които бихте могли да направите у дома, но готови за употреба и поставени в удобна опаковка с четка.
 

4. Серуми на базата на биматопрост и неговите аналози


Това е най-противоречивият предмет в колекцията. Биматопрост се използва като лекарство за високо очно налягане. Растежът на миглите е страничен ефект, който се използва активно в козметологията.
Същността на действието на биматопрост е да дразни космените фоликули и да стимулира кръвообращението. Поради това растежът на миглите не спира, когато достигнат дължината, определена от природата. Трябва да нанесете такива продукти с четка върху клепача в корените на миглите.
 

5. Витамини


За растежа на миглите е подходящ, всеки витаминен комплекс, който съдържа:
 Витамини от група В - стимулират дейността на космените фоликули.
 Витамин Е - подобрява микроциркулацията на кислород в кръвоносните съдове, подобрява притока на кръв към космените фоликули.
 Витамин А - възстановява еластичността на космите.

Прочети още

Стани част от нашия свят

Абонирай се и открий света на AptekaZdrave и неговите специални предложения