Паник атаки - как да ги преодолеем

Паник атаките са неприятно и страховито преживяване за много хора. Ето няколко съвета за преодоляване на паник атаките:

    1. Дишане - Контролираното дишане може да помогне да се успокоите по време на панична атака. Опитайте да дишате бавно и дълбоко, като се съсредоточите само върху дишането си.

    2. Разсъждаване - Опитайте да анализирате защо се чувствате панирани и дали реакцията ви е пропорционална на ситуацията. Често пъти паник атаките са реакция на стрес или страх, който може да бъде преодолян с логическо мислене.

    3. Физическа активност - Физическата активност може да помогне да се отпуснете и да се изгори излишната енергия, която може да доведе до панични симптоми. Опитайте да практикувате йога, пилатес или друга форма на тренировка, която ви зарежда с положителна енергия.

    4. Терапия - Психотерапия може да бъде ефективен начин за преодоляване на паник атаките. Професионален терапевт може да ви помогне да откриете причините за вашия страх и да научите как да се справите с него по-ефективно.

    5. Медикаменти - В някои случаи медикаментите могат да помогнат при управлението на паник атаките. Обърнете се към лекар за консултация и препоръки за подходящо лечение.

Капките на Бах могат да бъдат полезни при панически атаки, тъй като се казва, че са успокояващи и могат да помогнат на човека да се релаксира, да изчисти лошите мисли, да се тонизира и зареди с енергия. Макар да не е доказано научно, че те са ефикасни за лечение на панически атаки, много хора съобщават, че са се чувствали по-добре след приемане на капките на Бах. Спрейовете и капки за Спешна помощ, могат да бъдат винаги с вас и да ви помогнат да преодолеете моментните паник атаки.

Не се срамувайте да потърсите помощ от професионалисти, ако страдате от паник атаки. Справянето с тази ситуация е важно за вашето психическо и физическо здраве.

Прочети още

Абонирай се за бюлетин

Научавай пръв за нови продукти, промоции и персонални отстъпки от AptekaZdrave