Козметика

Съни Мента, тинктура, 20 мл.

арт. № 11542
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Съни

Тинктурата от мента действа благоприятно при неврози, стомашни болести, язви, вариоксзни вени, хемороиди, бронхит, гадене, повръщане и др.

380лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Мента, тинктура

Мента (Mentha) е род многогодишни тревисти растения от семейство Устноцветни. Разпространена е главно в северния умерен пояс. В България се срещат около 9 вида с многобройни вариации, от които се отглежда M. piperita – черна мента и джоджен – M. spicata.

Използва се надземната част на растението, и по-точно листата, в които се съдържат етерични масла с главна съставна част ментол. Той е причината за ароматните и освежаващи свойства на билката. Етеричното масло се извлича чрез парна дестилация. Ако сами ще берете мента, трябва да знаете, че най-подходящото време е през юли и август, в началото на цъфтежа им. Сушат се на сянка или в сушилня при температура до 30 градуса.

Ментата е една от най-използваните билки поради многото си полезни въздействия. Древните римляни ароматизирали с нея залите за тържества и пирове, защото смятали, че мирисът на мента усилва мозъчните функции и подобрява паметта. Именно затова тогавашните студенти ходели на занятия с венци от растението.

Предназначение:

Може да се използва при:
- неврози;
- стомашни болести;
- язив
- варикозни вени;
- хемороиди
- бронхит;
- кардиална астма;
- гадене и повръщане;
- жлъчно-каменна болест;
- безапетитие;
- безсъние.

Съдържание:

Спиртен извлек от Metnha Piperita

Начин на употреба:

3 пъти дневно по 15 капки преди хранене.

За деца под 12 год.: 3 пъти по 5 капки преди хранене.

Опаковка: 20 мл.

Производител: Съни, Ямбол