Козметика

Здравница Зелен ечемик, листа на прах, 100 гр.

арт. № 11580
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Здравница

Зелените листа от ечемик имат почистваща способност и действат ефективно при елиминирането на вредните тежки метали от тялото, вкл. олово.

1850лв
Изчерпана наличност

Зелен ечемик, листа на прах

- 100% натурален продукт
- Прах от зелени листа на ечемик
- Естествен детоксикатор
- Натурален източник на хлорофил

Ечемикът е една от първите култури засявана от човечеството. Това станало в района на Плодородния полумесец - район с относително изобилие от вода и районите около река Нил в североизточна Африка.

Най-ранните археологически доказателства за употребата на хората на див ечемик идват от епипалеолитния паметник Охало, намиращ се в южния край на Галилейското езеро. Останките са датирани около 8500 г. пр. Хр.

Японците използвт младите ечемичени листа за приготвяне на напитка наречена "Aojiru". Ечемичените листа на прах могат да бъдат намерени в редица форми - на прах, таблетки и други.

Полезни вещества:

Зелените ечемичени листа са супер храна, която е заредена с витамини като: А, В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В3 (ниацин), В6, фолиева киселина, витамин С (аскорбинова киселина), витамин К (филохинон). Ечемичените листа на прах съдържат изоблие от електролити като: магнзий, фосфор и калий, заедно с други основни минерали като: цинк, желязо и калций. Ечемичените листа на прах също са източник на мощни антиоксиданти, основни аминокиселини и полезни ензими.

Здравословни ползи от зеления ечемик:

Зелените листа от ечемик стимулират човешкото здраве. Специализирани проучвания доказват, че консумацията на прах от зелен ечемик подпомагат предотвратяването на хронични заболявания.

Натурален детоксикатор
Зелените листа от ечемик имат почистваща способност и действат ефективно при елиминирането на вредните тежки метали от тялото, вкл. олово, което може да довете до поведенчески и умствени увреждания. Основните учасници в детоксикацията са цинк, селен и мед. Зелените ечемичени листа съдържат изобилие от хлорофил и бета-каротин, което стимулира извеждането на опадъчните материали и кристализираните киселини. Зелените ечемичени листа подпомагат укрепването на черния дроб.

Регулиране на телесните течности
Зелените ечемичени листа съдържат калий, който има много полезни свойства за нашето тяло. Една от основните функции на калия е да регулира и балансира течностите в човешкото тяло, което води до поддържане нивата на кръвното налягане. Калият намалява риска от инсулт и образуването на бъбречни камъни.

Поддържане на здравето на костите
Зеленият ечемик съдържа калций, които играе важна роля в растежа и поддържането на костите. Редовната консумация на зелени ечемичени листа на прах намалява риска от остеопороза в дългосрочен план.

За предотвратяване на анемия
Листата от зелен ечемик на прах съдържат желязо. Редовната консумация на зелен ечемик осигурява на организма необходимите количества желязо, като по този начин предотвратява анемията.

Поддържане на метаболизма
Листата от зелен ечемик на прах могат да играят важна роля за човешкото здраве. Консумацията на ечемичени листа подпомагат работата на мозъка, сърцето, бъбреците, както и обогатяват кръвта. Ечемичените листа съдържат фосфор, който може да балансира хормоните.

Съдържание:

Прах от зелени листа на ечемик.

Хранителни стойности на 100 гр.:

Енергийна стойност: 1211 kJ / 285 kcal
Протеини: 16-24 g
Въглехидрати: 32 - 48 грg
Мазнини: 4-6 g
Фибри: 19-29 g
Хлорофил: 407-611 mg

Начин на употреба:

2 гр. (1 чаена лъжичка) 1-2 пъти дневно.

Приемайте в комбинация с кисело мляко, сок или друга течност.

Опаковка: 100 гр.

Производител: Здравница