Козметика

Advent Life Тест за скарлатина в домашни условия

арт. № 15933
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни, 7 - 12 год., 2 - 6 год. Пол: Унисекс Вид продукт: медицинско изделие Лекарствена форма: тест ленти Начин на приложение: Назофарингиално
Производител: Advent Life Здравни проблеми: Скарлатина
Бърз тест за стрептококи (Скарлатина) група А, х 1 брой, RapidFor Strep A е имунохроматографски бърз тест за качествено, предполагаемо откриване на антигени на Streptococcus от група А в проби от гърлото, осигуряващ резултати в рамките на 15 минути.
1500лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
Комплектът за бърз тест RapidFor Strep A е качествен имуноанализ със страничен поток за откриване на въглехидратен антиген Strep A в проби от гърлото. При този тест антитела, специфични за стрептокок А антигени, се имобилизират в областта на тестовата линия. По време на теста антигените, извлечени от пробата от тампона, се улавят от стрептокок А специфични антитела, които се прилепват към указателните частици. Сместа мигрира по протежение на мембраната и комплексът антиген-антитяло-частица се свързва със специфичното антитяло в областта на тестовата линия. Агломерацията на комплексите създава цветна линия в областта на тестовата линия.

Появата на цветната линия в зоната на тестовата линия (Т) показва положителен резултат, докато липсата й паказва отрицателен резултат. Винаги трябва да се появява червена линия в зоната на контролната линия (С). Тя служи като процедурен контрол, потвърждавайки, че е използвано достатъчно количество проба и показва адекватно извличане на мембраната и правилна процедурна техника.

Комплектът включва:
    1 тест касети;
    1 бутилка с разтвор за екстракция А;
    1 бутилка с разтвор за екстракция Б;
    1 епруветка;
    1 тампон за събиране на проба
    1 капкомер;
    Листовка.

Начин на употреба на Advent Life Тест за скарлатина в домашни условия:

1. Добавете 5 капки (200µL) буфер А към празната епруветка за проби.
2. Добавете 5 капки (200µL) буфер B към епруветката с пробата, в която е добавен буфер A.
3. Внимателно смесете двата буфера.
4. Вземете тампона за събиране на пробата и го отворете, без да докосвате меката част на главата на тампона. Събиране на проба:
5. Наклонете главата си назад, отворете устата колкото е възможно повече и изплезете език.
6. Докоснете задната част на гърлото – областта около сливиците и всяка зачервена или болезнена част (меко небце , увула) с памучния накрайник на тампона. Препоръчително е тампона да се завърти 10 пъти, защото това увеличава количеството на събраната проба.

Обработка на проби:

7. Поставете тампона за събиране на пробата в епруветката със смесения буферен разтвор, с меката част на тампона надолу.
8. Завъртете тампона с пробата 10 пъти по вътрешната стена на епруветката.
9. Притиснете върха на тампона по вътрешната стена на епруветката, за да запазите възможно наймного течност в епруветката.
10. Отстранете тампона с пробата от епруветката с буферната смес.
11. Поставете капкомера на епруветката, в която е сместа от буфера и пробата.

Разчитане на резултата:

Положителен: Както лилавата тестова лента, така и лилавата контролна лента се появяват върху мембраната.

Отрицателен: На мембраната се появява само лилавата контролна лента. Липсата на тест лента показва отрицателен резултат.

Невалиден: Винаги трябва да има лилава контролна лента в контролната област, независимо от резултата от теста. Ако контролната лента не се вижда, тестът се счита за невалиден. Повторете теста с ново тестово устройство.

Забележка:
Яркостта и цветът на линиите нямат никакво значение за интерпретирането на резултатите.

Производител: Advent Life

Прочетете внимателно инструкциите преди да направите теста. Резултатът е надежден само, ако инструкциите се следват точно.

Разгледайте и другите продукти от категория Тестове.
Ако имате нужда от съвет може да се консултирате с квалифициран магистър фармацевт, който ще ви помогне в избора! Абонирайте се за нашия бюлетин, за да научавате първи актуалните промоционални предложения и интересни новини.