Козметика

Агроселпром Конопено масло, студено пресовано, 350 мл.

арт. № 11737
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Агроселпром

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на конопени семена.

3200лв
Изчерпана наличност

Конопено масло, студено пресовано

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на конопени семена

Конопът е използван от славянските народи още от древни времена, като много от полезните му свойства днес са забравени.

Според химичния му състав конопеното масло се доближава до маслото от ленено семе, но за разлика от него има деликатн вкис и питантен аромат. Конопеното масло, заедно с лененото са едни от малкото масла, които са изключително богати на полиненаситени мастни киселини.

Освен това, конопеното масло съдържа бактерициди, глицериди, аминокиселини. В маслото от конопени семена се съдържат две много важни мастни киселини, които играят важна роля в растежа и поддържането на клетъчните мембрани. Ценните ненаситени мастни киселини в конопеното масло също така извеждат лошия холестерол от организма ни и поддържат имунната система.

Нерафинираното конопено масло съдържа и до 60% линолова киселина. Тази киселина по главно се съдържа във водораслите и рибеното масло.

Конопеното масло се отличава и с много високото си съдържание на есенциални мастни киселини.

Какво се съдържа в Конопеното масло?

- Мазнини. ненаситени масни киселини: Омега-3 (20-200%), Омега-6 (56-57%), Омега-9 (11-12%), наситена мастна киселина (8-11§), палминтова киселина (8%), стеаринова киселина (2%), арахидонова киселина (1%);
- Витамини: A, B1, B2, B4 (холин), B6, C, D, E, K;
- Фитостероли;
- Каротеноиди;
- Хлорофил;
- Микро- и макроелементи: желязо, калий, калций, магнезий, манган, натрий, сяра, фосфор, цинк;
- Tetrahydrocannadibiol - вещество, което има психотивен ефект. Концентрацията му в конопеното масло е изключително ниска.
- Cannadibiol - вещество, което не оказва никакво влияние върху психиката, но има пряко въздействие върху вещества, които са отговорни за реакцията на тялото в случай на поражения върху имунната система.

За какво помага Конопеното масло?

- при заболявания на простатата;
- при заболявания на половите органи;
- при заболявания на пикочния мехур и бъбреците;
- при заболявания на кръвоносните съдове и сърцето (атеросклероза и коронарна болест на сърцето);
- при лечение на катар на горните дихателни пътища;
- при лечение на остър или хроничен бронхит.

Начини на употреба на Конопеното масло:

Препоръчителната доза на прием на Конопеното маслое 2-3 с.л. дневно. Можете да го приемате сутрин, обед и вечер след хранене. За по-лесно приемане може да разредите с чаша вода.

Конопеното масло е вкусно и полезно, придава деликатен и пикантен вкус на много ястия. Може да се използва за приготвяне на салати и всякакви зеленчукови ястия, студено и горещи закуски.

Защо да изберем този продукт?

Натуралните масла на Агроселпром притежават редица документи и сертификати, които гарантират тяхното качество. Всички продукти са преминели лабораторни тестове както в Украйна, така и в България. Всички нерафинирани масла на Агроселпром са произведени по уникална технология на еднократно студено преосване, която запазва всички полезни съставки на продукта. В процеса на производство на натуралните масла не са използвани и добавяни никакви химически съставки и оцветители.

Всички суровини, от които са изработени от натуралните масла на Агроселпром са отглеждани в екологично чисти райони и се подлагат на задълбочена входяща инспекция в акредитирана лаборатория, оборудвана с най-съвременна техника, която гарантира продължаващото отлично качество на продуктите.

Разфасовка: 350 мл. в стъклена бутилка

Производител: Агроселпром