Козметика

Агроселпром Масло от чесън, студено пресовано, 350 мл.е

арт. № 11734
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Агроселпром

Чесново масло, получено чрез отстояване на чесън в нерафинирано слънчогледово масло и последващо еднократно студено пресоване /Маслен извлек от чесън/.

1100лв
Изчерпана наличност

Масло от чесън, студено пресовано

Чесново масло, получено чрез отстояване на чесън в нерафинирано слънчогледово масло и последващо еднократно студено пресоване /Маслен извлек от чесън/.

Маслото от чесън е произведено по специална технология, която запазва всички полезни съставки на чесновите скелидки.

Чесънът и чесновото масло са мощни имуностимуланти. Чесновото масло повишава количеството на лимфоцитите, естествените клетки-убийци (унищожаващи раковите клетки) и стимулира останалите компоненти на имунната система. Имуностимулиращото действие на маслото от чесън е обусловено от съдържащите се в него сяро-, селен- и германий – съдържащи съединения.

Чесновото масло е мощен антиоксидант, благодарение на съдържащите се в него сулфидни съединения, които защитават организма от действието на свободните радикали.

Маслото от чесън подпомага извеждането от организма на токсичните соли на тежките метали – олово, манган, кадмии и др.

Полезни свойства на чесновото масло:

- Чесънът съдържа множество серни съединения, които имат мощен антивирусен ефект.
- Чесънът има антитромбоцитен ефект, т.е. не позволява да се образуват съсиреци в кръвоносните съдове.
- Чесънът има способността да понижи холестерола в кръвния серум. Медицински изследвания в Германия са доказали, че чесънът може да вдигне нивото на “добрият холестерол” най-малко с осем процента.
- Чесънът е в състояние да понижава кръвната захар, която го прави много полезен диетичен инструмент в третирането на диабет.
- Чесънът има кардиозащитно действие и предотвратява развитието на атеросклероза.
- Чесънът въздейства благоприятно на ръста и делението на клетките. Това му свойство предизвиква регенерираш и подмладяващ ефект.

Безспорни са лечебните качества на пресния чесън при заболявания на кръвоносната система, дихателните пътища, храносмилателната система, отделителната система, сърдечни заболявания и още много други.

В състава на чесъна се включват множество полезни вещества като фибри, мазнини, макро и микро елементи, фосфор, манган, йод, магнезий, цинк, сяра. Към всички тях може да добавим и витамини С, В, D, P и етерични масла.

Благодарение на тази широка колекция от полезни елементи, чесънът много често може да бъде използван за лечебни и профилактични цели.

За какво помага Маслото от чесън?

- за дихателната система - чесновото масло има благоприятен ефект при остър и хроничен бронхит, хронична пневмония, астма, респираторни заболявания;
- за храносмилателната система - маслото от чесън съдържа хранителни елементи и вещества, които работят за подобряване на функционирането на храносмилателната система;
- за сърдечно-съдовата система - маслото от чесън успешно се прилага за профилактика и борба със сърдечни пристъпи, инсулт, ниско кръвно налягане.

Защо да изберем този продукт?

Натуралните масла на Агроселпром притежават редица документи и сертификати, които гарантират тяхното качество. Всички продукти са преминели лабораторни тестове както в Украйна, така и в България. Всички нерафинирани масла на Агроселпром са произведени по уникална технология на еднократно студено пресоване, която запазва всички полезни съставки на продукта. В процеса на производство на натуралните масла не са използвани и добавяни никакви химически съставки и оцветители.

Всички суровини, от които са изработени от натуралните масла на Агроселпром са отглеждани в екологично чисти райони и се подлагат на задълбочена входяща инспекция в акредитирана лаборатория, оборудвана с най-съвременна техника, която гарантира продължаващото отлично качество на продуктите.

Разфасовка: 350 мл. в стъклена бутилка

Производител: Агроселпром