Козметика

Агроселпром, Масло от тиквени семена, студено пресовано, 350 мл.

арт. № 11732
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Агроселпром

Тиквеното масло – това е уникална природна аптечка, която съдържа огромно количество вещества, необходими за човешкия организъм.

3000лв
Изчерпана наличност

Масло от тиквени семена, студено пресовано

- 100% натурален продукт
- Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на тиквени семена
- Отличено на конкурс през 2010 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна
- Отличено на конкурс през 2012 г. за качествена продукция на „100 най-добри продукта“ на Украйна

При производството на тиквено масло по метода на студеното пресоване не се прилага обработка на същото с основи и метод на екстракция, не се използва хексанова фракция, не се използват никакви химически добавки и оцветители. Неговите молекули се съхраняват „живи“ и естествени. Приготвеното по този способ масло притежава възможно най-ценните хранителни и лечебни свойства, в него се съхраняват всички необходими и полезни елементи и витамини, които много добре се усвояват от организма.

Приготвената с нерафинирани растителни масла храна, освен превъзходния вкус, също така е много полезна, тъй като не причинява затлъстявания. Такава храна помага за намаляване на излишното тегло. При направата на избор за нерафинирани растителни масла ние очистваме своя организъм, подобряваме състоянието на вътрешните органи, изглеждаме и се чувстваме значително по-добре.

Полезни съставки:

Мазнини:
Ненаситени – мастни киселини /повече от 80%: /ОМЕГА-3-/15%/ и ОМЕГА-6/18- 47 %,: ОМЕГА-9 / 18 – 40 %. Основно мононенаситените мастни киселини са налични в тиквеното масло – олеинова киселина, и в неголеми количества непревишаващи 0.5% от общото количество на мазнините, присъстват палмитолеинова, ейкозенова и ерукова мастни киселини.

Наситени мастни киселини: палмитинова /6 – 15 %/, стеаринова /около 7 %/, арахинова /по-малко от 0.8%/, лигноцеринова /по-малко от 0.5%/, бехенова /по-малко от 0.5% /, миристинова /по-малко от 0.2%/.

Витамини:
Витамин А
Витамини от групата В: В1, В2, В3, В4 /холин/, В5, В6, В9.
Витамин С
Витамин Е
Витамин F
Витамин К
Витамин Р
Витамин РР
Витамин Т , Карнитин (L-Carnitine)

Благодарение на своя богат химически състав тиквеното масло се ползва със заслужена популярност, както в народната медицина, така и от специалистите – медици и козметици.

Полезни свойства:

Тиквеното масло – това е уникална природна аптечка, която съдържа огромно количество вещества, необходими за човешкия организъм. В какви случаи е необходимо да се приема това наистина безценно природно „злато“:

Сърдечно – съдова система
Ненаситените мастни киселини, вит. А, Е, Р и С, биофлавоноидите спомагат за укрепването на стените на кръвоносните съдове и възстановяването на тяхната еластичност, защитават кръвоносната система от пагубното въздействие на свободните радикали и предпазва от различни възпалителни процеси. Освен това ненаситените мастни киселини, фитостеролите, витамини Е, К, F, В3 и В6 и магнезия способстват за понижаването на лошия холестерин в кръвта и почистват стените на кръвоносните съдове от холестериновите плаки. Микро-елементите калий, калций, селен и магнезий регулират силата и ритъма на сърдечната пулсация.

Препоръчва се използването на тиквено масло при комплексна терапия на хипертония, атеросклероза, исхемична болест на сърцето, аритмия, инсулти и инфаркти. Тиквеното масло може да служи като ефективно и профилактично средство при сърдечно – съдови заболявания.

Хематопоетичната система
Витамините С и В, микроелементите желязо, цинк и мед са необходими на нашия организъм за процесите на синтез на кръвен протеин – хемоглобин. Препоръчва се редовното употребяване на тиквено масло в храната при анемия.

Храносмилателна система
В състава на тиквените семки влизат ненаситени мастни киселини, фосфолипиди, растителни флавоноиди, витамини А, Т и Е. В такъв комплекс те нормализират процеса на отделяне на жлъчен сок и подобряват неговия състав, способства за възстановяването на структурата на черния дроб, предпазва от мастна инфилтрация на черния дроб и развитието на възпалителни процеси както в черния дроб така и в жлъчните пътища и жлъчния мехур. Ненаситените мастни киселини, витамини А, Е, хлорофил, фосфолипидите и фитостероли в тиквеното масло имат противовъзпалително и ранозаздравяващо действие на стените на стомаха и червата, а витамин В1 нормализира киселинното ниво на стомашните сокове. Освен това, това масло притежава леко слабително действие. В народната медицина тиквеното масло се използва като глистогонно средство.

Съдържание:

Студено пресовано масло от тиквени семена.

Начин на употреба:

Препоръчителната доза на прием на маслото от тиквени семена е 2-3 ч.л. дневно. Можете да го приемате сутрин, обед и вечер след хранене. За по-лесно приемане може да разредите с чаша вода.

Защо да изберем този продукт?

Натуралните масла на Агроселпром притежават редица документи и сертификати, които гарантират тяхното качество. Всички продукти са преминели лабораторни тестове както в Украйна, така и в България. Всички нерафинирани масла на Агроселпром са произведени по уникална технология на еднократно студено преосване, която запазва всички полезни съставки на продукта. В процеса на производство на натуралните масла не са използвани и добавяни никакви химически съставки и оцветители.

Всички суровини, от които са изработени от натуралните масла на Агроселпром са отглеждани в екологично чисти райони и се подлагат на задълбочена входяща инспекция в акредитирана лаборатория, оборудвана с най-съвременна техника, която гарантира продължаващото отлично качество на продуктите.

Опаковка: 350 мл. в стъклена бутилка

Производител: Агроселпром