Козметика

Apimed / Апимед Мини мед капки 20мл

арт. № 10692
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Apipharma

Мини мед перорални капки

1296лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Апифарма е Хърватска семейна компания с дългогодишна история. Продуктите й се произвеждат по строга, модерна технология, която включва само и единствено механична обработка на меда и неговите производни. Благодарение на това, всички алергени се премахват, а продукцията е абсолютно натурална, чиста и богата на важни за организма нутриенти. И все пак – ако искате да сте сигурни, че прополисът е напълно безвреден за детето, направете проба с него върху вътрешната страна на ръчичката на мъника.
Прополисът е смолист антибактериален агент с противогъбично, противоплесенно и противовирусно действие. Пчелният клей е считан за силен естествен антибиотик. Съдържа над 70 активни компонента - анитоксиданти, флавоноиди, органични киселини и естери, алдехиди, феноли, минерали, витамини, растителни есенции и др.
Антисептичните свойства на прополиса се дължат най-вече на етеричните масла и флавоноидите – естествени антибиотици, синтезирани от растенията, за да се борят срещу вредните за тях микроорганизми.
Бактерицидното му действие потиска дейността на микроорганизми, вируси и гъбички. Прополисът щади организма - той унищожава единствено чуждите болестотворни клетки, но не повлиява на микрофлората в тялото.
Противогъбичните ефекти на пчелния клей се дължат на органичните киселини. Другите му активни съставки – восък, смолисти агенти, цветен прашец, дъбилни вещества, алдехиди, естери, витамини, терпени, аминокиселини и микроелементи допълнително подсилват тези свойства.
Едновременното приемане на прополис с антибиотици е подходящо поради проявата на синергичен ефект. Освен антибиотично действие, прополисът оказва и противовъзпалително, с което се повлиява възпалителната реакция на организма.
Кога да използаме МиниМед?
при настинки;
при вирусни инфекции;
по време на антибиотична терапия заради синергичния ефект;
при промяна на сезоните за активиране на имунитета;
при посещаване на детска ясла, градина и училище;
при пътувания;
при чести боледувания.
Състав: глицерол, прополис, вода.
Безалкохолен разтвор на прополис, произведен от 10% прополис.
Начин на прием:
Препоръчителна дневна доза: 
деца от 1 до 6 години 2-5 капки х 3 пъти
деца от 6 до 10 години; 5-10 капки х 3 пъти
деца над 10 години и възрастни 20-25 капки х 3 до 5 пъти 
Капките може да се разтварят върху кубче захар, в супена льжица чай, вода или сок.
Внимание: Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца. Не надвишавайте препоръчителната доза за дневен прием. Хранителните добавки не трябва и не бива да заместват балансираната и разнообразна диета и здравословния начин на живот. Продуктът не трябва да се ползва от лица, проявяващи алергия към прополис и пчелни продукти.
Съхранение: Пазете на сухо и тъмно място, на температура до 25 градуса.
Опаковка: 20 мл.
Производител: APIPHARMA, Хърватия.