Козметика

BetterYou / Бетър Ю Интра Био-Куркумин 30 капсули

арт. № 11611
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: BetterYou

Бетър Ю Интра Био-Куркумин има силно имуностимулиращо, хепатопротективно и противовъзпалително действие.

5400лв
Изчерпана наличност

Bio-Curcumin® използва BCM-95®, най-предпочитаният в света био екстракт от куркумин.

BCM-95® e патентована, клинично доказана и синергична комбинация, от куркумин и ар-турмерон, изключително произведена от растението куркума.

Доказано е, че Bio-Curcumin® BCM-95® доставя до седем пъти повече свободен и биоактивен куркумин в кръвта от обикновените екстракти от куркумин и той остава активен в организма за повече от осем часа.

BCM 95® съчетава куркумин с ар-турмерон (масло от куркума) за клинично валидирана по-голяма потентност и ефект. 100% натурален, без изкуствени добавки. 

Ефикасността е научно документирана от предклинични и човешки клинични изпитвания с над  60 клинични проучвания.

Много продукти с куркумин твърдят, че са подобрили биологичната наличност. Но резултатите често са погрешни, тъй като са склонни да измерват общата абсорбция на куркумин, която включва метаболити и неактивни вещества. Те също съдържат изкуствени активни вещества и процеси, в опит да увеличат биодостъпността.
В последните тестове учени по света потвърдиха, че в организма е активен само „СВОБОДЕН КУРКУМИН“ и носи максимална ефикасност и ползи за здравето.

Бетър Ю Интра Био-Куркумин повлиява първопричината на заболяванията, чрез ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНОТО СИ ДЕЙСТВИЕ.

Повлиява всички заболявания свързани с възпалителен процес - остро и хронично възпаление, като:

  • артрит 
  • онкологични заболявания 
  • диабет
  • атеросклероза
  • автоимунни заболявания
  • депресия
  • алцхаймер
  • неврологични заболявания


ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:Не са известни противопоказания

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ:
Антикоагуланти и антитромбоцитни лекарства: Използване на куркумин едновременно с антикоагуланти и антитромбоцитното лечение може да доведе до намаляване на агрегацията на тромбоцитите и евентуално увеличаване на кръвотечението.

БЕЗОПАСНОСТ:  Куркума отдавна се консумира като част от човешката диета. За BCM-95® като екстракт не е имало съобщени нежелани реакции в нито едно от клиничните изпитвания. Той се използва като добавка в продължение на десетилетие по целия свят от милиони хора. Поради това се приема, че е безопасен.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:
Не използвайте, ако сте бременна или кърмите, безопасността при бременност и кърмене не е била установена.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:  Bio-CurcuminTM не трябва да се използва от бременни или кърмещи жени. Трябва да се прекрати 2 седмици преди всяка операция. Тези, които използват антитромбоцитни лекарства, трябва да се консултират и да бъдат контролирани от лекуващия лекар. Поради факта, че куркумин, стимулира жлъчния мехур, хора с камъни в жлъчката могат да изпитат дискомфорт поради контракциите на жлъчния мехур. 

Начин на употреба и дозиране:

Обикновено за най-добри резултати се препоръчва да се използва начална доза на натрупване при започване на Bio-CurcuminTM и след това да се установи дългосрочна дневна доза.

През първите 3 дни се препоръчва приемането на 2 капсули дневно сутрин и вечер.  След това доза от 1-2 капсули може да се използва веднъж или два пъти на ден, ако е необходимо.  Дозата зависи от индивида и от тежестта на заболяването. Положително се знае, че Bio-CurcuminTM дава бърз резултат и обикновено повечето пациенти ще усетят ползата през първите 3 дни от приемането. Bio-CurcuminTM може да се използва в продължение на 8-12 седмици. Добре да се направи пауза за 1-2 седмици, след това може да се възобнови отново.

Bio-CurcuminTM трябва да се приема заедно с храната.
Възрастни и деца над 12 години.
За противовъзпалителни ефекти, свързани с: Остри възпаления: По 2 капсули два пъти дневно през първите 3 дни, последвани от 1 капсула два пъти дневно. Ако възпалението се връща след 3-ия ден, въпреки продължаващото намалено използване, върнете се към оригиналния протокол използване на 2 капсули два пъти дневно до намаляване на възпалението. Хронични възпаления: По 1 - 2 капсули веднъж или два пъти дневно.

Състав: Всяка капсула съдържа следните активни съставки:
BCM-95® Био-куркумин (400mg)  (Curcuma longa) 25:1 екстракт (корен) [std. до 95% от общия брой на куркуминоидите с етерични масла на коренището на куркума от HPLC (380mg)]- 380мг куркуминоиди

Не съдържа: Без захар; Без глутен; Без изкуствени цветове; Без изкуствени аромати; Без добавки; Без пълнители; Без ГМО; Без алкохол.

Хранителна информация
Всяка дневна доза (1 спрей) съдържа    EC NRV
Витамин D3V®    1000IU / 25µg    500%
* Еталонна хранителна стойност на ЕС

Опаковка: 30 зеленчукови капсули

Производител: BetterYou ™  Великобритания. Официален вносител за България ФлораВит ООД.