Козметика

BetterYou / Бетър Ю Интра Фолиева киселина 400мкг Метилфолат спрей 20 мл.

арт. № 11563
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: BetterYou

BetterYou орален спрей с фолиева киселина е страхотна вкусна, високо бионалична, активна форма на фолат. Фолиевата киселина като метилфолат (витамин B9) има много ползи за здравето и е основен витамин за бременността.

3600лв
Изчерпана наличност

BetterYou орален спрей с фолиева киселина е страхотна вкусна, високо бионалична, активна форма на фолат. Фолиевата киселина като метилфолат (витамин B9) има много ползи за здравето и е основен витамин за бременността.

Активен метилфолат - Quatrefolic ®

Традиционните добавки с фолиева киселина и хранителни фолати не са биологично активни и трябва да бъдат преобразувани чрез многоетапен процес, преди да бъдат метаболизирани от организма. Нашият спрей за орална фолиева киселина използва Quatrefolic ® форма на метилфолат в най-активната му форма, така че да може да се усвоява лесно от тялото.

Идеален при оплакване от сутрешно гадене или при проблем с приемане на традиционните добавки с фолат.

  • 4 впръсквания (спрея) доставят 400 мкг метилфолат
  • Най-активната, бионалична форма на фолиева киселина
  • Поддържа растежа невралната тръба по време на бременност
  • Допринася за намаляване на умората
  • Подпомага нормалната имунна система и кръвотворенето
  • Страхотен вкус, естествен аромат на боровинки
  • В една опаковка има 48 дневни дози по 400мкг (общо 192 спрея, всяко впръскване доставя по 100мкг)

Оралният спрей с фолиева киселина е основен витамин от група В (B9), който е от съществено значение по време на зачеването и бременността, но има много други ползи за здравето.

Научно формулиран за доставяне на Метилфолат, най-активната форма на фолиева киселина, директно в кръвообращението, заобикаляйки първичната обработка на червата.

Малките капки в спрея абсорбират бързо в букалната мембрана на вътрешната буза, осигурявайки бързо усвояване на хранителни вещества.

Дозировката на този спрей за перорално приложение е адаптирана, за да поддържа препоръчаното ежедневно приемане на този основен витамин за бременност по време на зачеването, бременността и най-важното - на етапите на развитие на плода.

За употреба по време на зачеване или бременност, използвайте 4 спрея (общо 400μg) дневно (една опаковка 48дни) За редовна употреба за възрастни препоръчваме 2 спрея (200μg) дневно (една опаковка 96дни).

Значение на фолиевата киселина

Фолиевата киселина или фолатът е основен витамин по време на зачеването и бременността, допринасящ за растежа на майчината тъкан по време на бременността, като помага за намаляване на риска от дефекти на невралната тръба в развиващия се плод.

Той също има няколко по-широки ползи за здравето, включително допринася за нормалното кръвообразуване, нормалната психологическа функция, нормалното функциониране на имунната система и дори допринася за намаляване на умората и умората.

Фолатът също така поддържа нормалния синтез на аминокиселини, което го прави чудесен за спортисти и изграждащи тялото.

Активен метилфолат - Quatrefolic ®

Традиционните добавки с фолиева киселина и хранителни фолати не са биологично активни и трябва да бъдат преобразувани чрез многоетапен процес, преди да бъдат метаболизирани от организма. Нашият спрей за орална фолиева киселина използва Quatrefolic ® форма на метилфолат в най-активната му форма, така че да може да се усвоява лесно от тялото.

Как да използвам   Първоначална употреба: натиснете помпата 3 пъти, за да изтече течността. Разклатете добре преди всяка употреба. Внимателно напръскайте в устата, в идеалния случай от вътрешната страна на бузата, и задръжте за няколко секунди. Затворете добре капачката след употреба.

Дозировка и начин на употреба: При възрастни редовна употреба: 2 спрея дневно, взети заедно или поотделно. 2 спрея съдържат 200 μg метилфолат.

Жени, опитващи се да забременеят или бременни *: 4 впръсквания дневно, взети заедно или поотделно. 4 спрея съдържат 400 μg метилфолат.

Ако се прилага на деца на възраст 3-8 години; използвайте 1 спрей като дозировка. За деца на възраст 9 години +; не надвишавайте 2 впръсквания.

Не е необходимо да се приема с храна или вода, може да се приема по всяко време на деня и да се комбинира с другите ни спрейове за устна кухина.

* Жените, които са бременни, опитвайки се за бебе или биха могли да забременеят, се препоръчва да приемат добавка от 400μg фолиева киселина всеки ден поне до 12-та седмица от бременността.

Няма противопоказания с предписаните лекарства.

Подходящ за: Възрастни, Деца на възраст над 3 години, По време на бременност и кърмене; Вегетарианци,                 Вегани, Хората, които спазват безглутенова диета.

Не е подходящ за Деца на възраст под 2 години.

Съставки Вода, разредител (ксилитол), консервант (калиев сорбат), регулатор на киселинността (лимонена киселина), фолиева киселина [като (6S) -5-метилтетрафолова киселина, глюкозаминова сол (Quatrefolic ® )], ароматизатор (естествена боровинка).

Хранителна информация

Всяка дневна доза (4 спрея) съдържа                EC NRV

Фолиева киселина (като метилфолат)              400μg    200%

* Референтна хранителна стойност на ЕС

Без наличие на: Без захар, Обезмаслен, Без изкуствени цветове, Без изкуствени аромати, Без добавки, Без пълнители, Без ядки, Без яйца,            Без пшеница,  Без соя, Без ГМО, Без алкохол, Без мая.

Подходящ за планетата продукт. Кашонът е изработен от материал от добре управлявани гори, сертифицирани с FSC ® и други контролирани източници. Бутилката е направена от 70% пластмаса океански отпадъци и 30% пластмаса след рециклиране след консумация (PCR).

Всички съставки в този продукт не съдържат 100% палмово масло и не съдържат производни на палмово масло.

BetterYou се гордее с уникалния си подход за тестване на усвояването, доставката и стабилността и гордо използва естествени, хранителни състояния и хранителни съставки, когато е възможно.

Направен в Великобритания. Никога не се тества върху животни. Произведено в GMP съоръжение. Изследвания за усвояването:    Кардифски университет Великобритания

Как витаминните букални спрейове помагат при сутрешно гадене? Повечето жени ще изпитат някаква форма на сутрешна болест по време на бременност. Това е напълно естествена част от процеса, но може да затрудни приемането на витамините и добавките. Когато приемате традиционни таблетки, разчитате на абсорбцията директно през червата. Въпреки това, по време на пристъпи на сутрешна болест, може да изхвърлите много от тези хранителни вещества, преди те да бъдат усвоени.

С помощта на перорален спрей хранителните вещества се абсорбират бързо през меката тъкан на вътрешната част на бузата, доставяйки хранителните вещества бързо в богатата венозна система в устата, заобикаляйки първичната обработка от храносмилателната система. Плюс това, всички те имат страхотни, естествени вкусове!

Каква е разликата между фолиева киселина, фолат и метилфолат? Фолиевата киселина е форма за фолат (B9). Метилфолатът е най-активната форма на фолат. Тя е естествено предпочитана от тялото и не е необходимо да се преобразува, преди да може да бъде използвана.

Подходящ ли е оралният спрей с фолиева киселина за хора със специални хранителни изисквания? Да. Той е напълно веган и официално одобрен от Вегетарианското общество. Подходящ е и за тези, които следват диета с целиакия или диабет, както и тези с храносмилателни проблеми като IBS.

Има ли противопоказания на фолиевата киселина? Няма взаимодействие с други продукти или лекарства, когато използвате нашата добавка на фолиева киселина.

Трябва ли да взема спрея с храна или напитки? Не. Механизмът за орално подаване на спрей избягва обработката от храносмилателната система, което означава, че може да се приема по всяко време на деня с или без храна. Активните съставки се доставят директно в кръвния поток през лигавичните мембрани в устата.

По кое време на деня трябва да използвам спрея? Спреят може да се приема по всяко време на деня, ключът е да го направите част от ежедневието си.

Много хора смятат, че е най-лесно да го вземат първо сутрин като част от сутрешната си рутина, но тъй като спрейовете са лесни за употреба, преносими и не е необходимо да се приемат с храна или напитки, те могат да се използват по всяко време на ден.

Опаковка: 25 мл.

Производител: BetterYou ™  Великобритания. Официален вносител за България ФлораВит ООД.