Козметика

BetterYou / Бетър Ю Интра Магнезий Олио Оригинал спрей 100мл

арт. № 10930
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: BetterYou

BetterYou ™ MagnesiumOil Original Spray е най-силното и чисто Магнезиево олио и осигурява най-добрия начин за попълване на нивата на магнезий.

3590лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

BetterYou ™ MagnesiumOil Original Spray е най-силното и чисто Магнезиево олио и осигурява най-добрия начин за попълване на нивата на магнезий. Научно доказано е, че повишава нивата на магнезий по-бързо от традиционните таблетки и капсули.
•    Магнезиев спрей с висока концентрация 31%
•    Поддържа естественото възстановяване на мускулите
•    Високо ефективен за мускулни крампи
•    Подпомага потенцира усвояването на калций
•    Подкрепена от инициативата за информиран спорт

Състав: 100% естествен източник. Концентриран разтвор на Zechstein Inside® магнезиев хлорид хексахидрат (вода, магнезиев хлорид хексахидрат - 31% концентрация).

Ingredients: Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate – 31% concentration).
100% natural source.

Подходящ за вегетарианци и вегани.
BetterYou,  разработва и прилага уникален подход към абсорбцията, доставката и тестването на стабилността и целенасочено използва САМО естествени съставки, когато това е възможно.
Специална създадена формула за локално приложение, BetterYou Zechstein Магнезият започва незабавно абсорбиране, когато се напръска върху кожата. Този основен минерал спомага за цялостното благосъстояние и релаксация.
10 впръсквания осигуряват минимум 200 mg (57% RDA) оптимално абсорбиращ се елементарен магнезий.

Една опакова съдържа 600 впръсквания.
Магнезият отговаря за 325 биохимични реакции в тялото и насърчава производството на енергия, концентрацията, здравето на костите и мускулите. Организъм с достатъчно количество магнезий е по-устойчив на умората за по-дълго време и има по-голяма гъвкавост.
Уникалната чистота на BetterYou ™ Магнезиево олио Оригинал спрей означава, че може да се използва от всички.

Този спрей е подходящ по време на бременност и кърмене, за деца и за тези, които следват диетични, целиачни, вегански и вегетариански диети.
Препоръки за прилагане:
Впръскайте върху тялото и масажирайте добре в кожата. Най-добре след душ или преди сън. За най-добри резултати прилагайте върху чистата кожа. Приложи отново, когато е необходимо. Нанасяйте навсякъде на тялото, като избягвате наранена кожа и деликатни области, като например очите. Добре е да втривате в областта на ставите, мускулите и зоните на напрежение.

При първоначалното приложение може да почувствате леко изтръпване. Това може да показва ниски нива на магнезий и е резултат от високоскоростната абсорбция на магнезий през порите. Това ще отшуми с редовното използване.
Подходящ за деца и за употреба по време на бременност.

Трансдермалният магнезий помага да се увеличат магнезийните нива на организма Ви до 5 пъти по-бързо от орален прием.
Препоръчваме увеличаването на площта на нанасяне да става постепенно, използвайте следните техники:
1.Нанесете само малко количество върху всяка отделна област на кожата и масажирайте добре.
2.Нанесете след душ върху чиста кожа, докато порите са отворени.
3.Променяйте зоните на приложение, за да увеличите нивата на магнезий като цяло.
4.Малко, но често е ключът. Масажирайте го и изчакайте около минута, след което опитайте малко повече.
Мога ли да използвам трансдермален магнезий по време на бременност?
Магнезият е много важен през това време както за майката, така и за бебето, тъй като бебетата се раждат с два пъти повече магнезий, отколкото калций, което ги прави толкова гъвкави и затова кожата им е толкова еластична и мека.
Важно е обаче по време на бременност да избягвате етерични масла.
Няма ограничения относно нивото на дозиране на тези продукти през това време.
Взимам лекарства, има ли някакви противопоказания?

Няма противопоказания за никоя от нашите трансдермални магнезиеви продукти.

Магнезият безопасен ли е да се приема перорално?Чистотата на нашия източник означава, че тези продукти не съдържат изкуствени замърсители и са безопасни за човешка консумация, всъщност те редовно се използват в органичната бебешка храна като алтернатива на натриевия хлорид.
Въпреки това, тъй като магнезият е естествен релаксант, ако приемате голяма доза перорално, той може да има слабително действие. Използването му като трансдермален продукт означава, че той цели да избягва обработката от храносмилателната система и така също се избягва лаксативния ефект; следователно можете да приемате по-големи дози през кожата.
Какъв е източникът на магнезиев хлорид хексахидрат? Магнезиевият хлорид е разтвор, добит в  Veendam в Холандия. Магнезиевият хлорид се добива от древно морско дъно, което е кондензирано и пречистено за над 250 милиона години. За да се измие пролетната вода от магнезиевия хлорид внимателно се изпомпва, за да се разтвори шевът и разтворът се изважда едновременно на повърхността. Концентрацията на магнезиев хлорид е 31%, напълно стабилна, за да се избегне прекристализирането.
Мога ли да предозирам на трансдермален магнезий?
Не е нужно да се притеснявате за предозиране, когато използвате трансдермален магнезий. Горните граници се определят само, когато продуктът се използва перорално, тъй като големи дози могат да имат слабително действие, поради това, че са естествени релаксанти.
Трансдермалната магнезиева добавка допринася за по-добрата почивка и възстановяване и увеличаване на спортните постижения, поради което се гордеем, че можем да кажем, че Магнезиево Олио Оригинал спрей е одобрен от световноизвестната програма Informed Sports.
Informed-Sport  е програма за осигуряване на качеството на продуктите за спортно хранене, доставчици на спортната хранителна индустрия и допълнителни производствени мощности. Програмата удостоверява, че всяка партида от допълнителен продукт и / или суровина, която носи логото на Informed-Sport, е тествана за забранени вещества от световната спортна антидопингова лаборатория на LGC. Потребителите на добавки трябва да използват функцията за търсене по-горе, за да намерят продукти, които са били подложени на този стриктен процес на сертифициране, докато спортистите се препоръчват да препратят тестваните партиди, изброени в продуктовите страници, с партидите, които консумират.
Изследванията показват, че някои добавки са заразени с ниски нива на вещества, забранени от Световната антидопингова агенция (WADA) и други спортни организации. Програмата Informed-Sport има за цел да работи в тясно сътрудничество с производителите и доставчиците на добавки, като прегледа системите за качество, с които разполагат в производствената база, и осигурява висококачествени аналитични тестове за продукти и съставки, за да сведе до минимум честотата на забранени замърсители. Програмата има за цел също да осигури на спортистите ефективна услуга за управление на риска, така че да могат да избират продукти, които са преминали допълнително тестове за контрол на качеството, както се изисква в елитния спорт.
Програмата за сертифициране Informed-Sport (2008) бе създадена от една от водещите лаборатории за спортен контрол в света, HFL Sport Science, която днес е известна като LGC. Въпреки че LGC тества добавки от 2002 г. насам, стана ясно, че съществува необходимост от всеобхватна програма за сертифициране, която не само изпробва продукти за забранени вещества, но и гарантира, че продуктите са произведени с висококачествени процеси.
Сертификатът Informed-Sport е доброволна програма за реномирани компании за добавки, които желаят да регистрират някои или всички от своите продукти и да носят знака Informed-Sport върху тези продукти. Спортистите, които виждат логото на Informed-Sport на даден продукт, могат да бъдат сигурни, че са преминали през строги проверки и тестове, за да се гарантира, че той не е заразен със забранени вещества и е по-безопасен за употреба.

Каква е разликата между различните видове  Магнезиево Олио спрей?
Най-чистият е Магнезий олио Оригинал спрей. То е подходящо за всеки, включително деца и по време на бременност. Този спрей е чисто солевият магнезиев хлорид, който излиза от земята. Тя се нарича олио, поради хигроскопичното му качество, което означава, че той действа като масло. Оригиналният спрей е 31% концентриран в магнезиев хлорид. 10  впръсквания осигуряват минимум 200 mg (57% RDA) на оптимално абсорбиращ елементарен магнезий.

Ingredients: Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate – 31% concentration).
100% natural source.
Магнезий олио Сензитив спрей е със същия чист магнезий като Оригинал спрей, но с концентрация от 15% магнезиев хлорид, той е дерматологично тестван, така че можете да сте 100% уверени, че ще бъде по-добро за чувствителната кожа. 10 впръсквания осигуряват минимум 100 mg (28% RDA) оптимално абсорбируем елементен магнезий.

Ingredients:Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate - 15% concentration).
100% natural source.
Магнезий олио ЛекаНощ спрей също е с добавени етерични масла; бергамот, градински чай, гроздови семена и лайка. Те действат с отпускащ, успокояващ и релаксиращ аромат, за да подпомогнат нормалния спокоен сън. Добавянето на етеричните масла отново води до намаляване на концентрацията на магнезиев хлорид до 28%. 10 впръсквания осигуряват минимум 180 mg (51% RDA) оптимално абсорбируем елементен магнезий.
Ingredients: Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate - 28% concentration), grape seed oil, emulsifier: polysorbate 20, essential oils: bergamot oil FCF, chamomile roman, clary sage.
Магнезий олио Възстановяващ спрей е с добавени етерични масла; черен пипер, камфор и лимонови масла. Тези етерични масла имат ефект на затопляне и по този начин спомагат за увеличаване на кръвния поток и подпомагат детоксикацията на клетките по време и след спорт. Добавените етерични масла водят до намаляване на концентрацията на магнезиев хлорид до 28%. На всеки 10 спрея се доставят най-малко 180 mg (51% RDA) от оптимално абсорбиращ елементарен магнезий.

Ingredients:Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate - 28% concentration), grape seed oil, emulsifier: polysorbate 20, essential oils: black pepper, camphor, lemon (peel).
Магнезий олио Джоинт спрей е  с добавен Wintergreen и ментолово масло за охлаждане и успокояване, но също така доставя 105mg глюкозамин, за да подпомогне здравето на хрущялите.

Ingredients:Water, Concentrated solution of Zechstein Inside® magnesium chloride hexahydrate (water, magnesium chloride hexahydrate), glucosamine sulphate 2KCL (from fish and crustaceans), menthol flavouring natural, wintergreen essential oil, emulsifier; polysorbate 20.
For allergens see ingredients in bold.
Гордеем се с уникалния си подход към абсорбцията, доставката и тестването на стабилността и гордо използваме естествени хранителни съставки, когато това е възможно.
Никога не са тествани на животни.

Производител: BetterYou™ Великобритания. Вносител ФлораВит ООД.