Козметика

Билкария Карамфил, изсушен плод, 25 гр.

арт. № 11663
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Билкария

Изсушеният плод на карамфила може да се използва като помощно средство при възпалителни процеси в устната кухина, лош дъх и др.

450лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Билкария Карамфил, изсушен плод

Syzygium aromaticum

Описание:
Карамфиловото дърво е вечнозелено и расте на височина до 10–20 м. Има големи овални листа и пурпурни цветове в многобройни групи в съцветия по върховете на клоните.

Цветните пъпки първоначално са със светъл цвят, но постепенно стават зелени, след което се развиват до яркочервени и тогава са готови за бране. Карамфилът се бере, когато пъпките са 1,5 до 2 см дълги и се състоят от дълга чашка, завършваща с четири разперени чашелистчета и четири неотворени венчелистчета, образуващи малко топче в средата.

Семейството наброява около 300 вида, произхождащи от Европа, Северна Африка и Азия. Те са едно, дву и многогодишни растения. Развиват силно разклонена коренова система. Цветовете са прости или кичести, силно ароматни, разнообразно обагрени - розови, червени, жълти или бели. Създадени са много хибриди и сортове с други багри и пъстри.

Разпространение:
Карамфил се бере предимно в Индонезия (островите Банда, познати още като „острови на подправките“) и Мадагаскар. Отглежда се и в Занзибар, Индия и Шри Ланка.

Карамфилът е известен като подправка от незапомнени времена. Както повечето подправки е имал антисептично действие и е предпазвал хранопровода от инфекции.

Карамфил - изусшен плод

Приложение: като помощно средство при възпалителни процеси в устната кухина, лош дъх и др.

Начин на приготвяне: Десетина плодчета се запарват 15 мин. в 200 мл. гореща вода. Прецедената запарка се използва за изплакване на устната кухина.

Само за външна употреба! Да не се поглъща!

Опаковка: 25 гр.

Производител: Билкария