Козметика

БИО Арганово масло, за коса и кожа, 60 мл.

арт. № 11790
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни

Аргановото масло предпазва кожата от бръчки, появили се поради преждевременно остаряване, ограничава образуването на бръчки под очите.

2300лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

БИО Арганово масло, за коса и кожа, 60 мл.

Аргановото масло се добива от костилката на плода на арганово дърво (argania spinosa) растящо в юго-западната част на Мароко. Живее 150 - 200 години. На височина достига до 8-10 метра. Корените могат да достигнат до 30 метра дълбочина.

Производството на арганово масло е много трудоемка работа. Всяка костилка трябва да бъде счупена за да се извадят ядките. Местните производители казват че за производството на 1 литър арганово масло са необходими 20 часа.

Приложението на аргановото масло в козметиката е широко. То подсилва косата, ноктите и кожата. Предпазва кожата от белези на преждевременно остаряване например бръчки по лицето и около очите. Освен това то бързо лекува изгаряния по кожата или други петна вследствие на възпаление. Помага за премахването на белезите след бременност. Широко се използва като козметичен продукт и се цени от изтъкнати козметици. Помага и за борбата с пърхота в косата. Предпазва тялото от ултравиолетовите лъчи.

Полезно действие на аргановото масло върху кожата

Своята огромна популярност то дължи тъкмо на козметичните си свойства. Жените в Европа днес го наричат течно злато, заради широкото му приложение в козметиката. То се цени високо от кожни специалисти и експерти по красота.

Аргановото масло предпазва кожата от бръчки, появили се поради преждевременно остаряване, ограничава образуването на бръчки под очите.
Много помага за суха кожа, освежава кожата и я прави по-мека по-лесно от всякакви други кремове или масла за мека кожа.

Богатото на белтъчини арганово масло подобрява еластичността на кожата. То заздравява структурата на белтъчините в кожата, която стяга кожата и й придава свеж вид.

Аргановото масло помага за намаляването на кожни дразнения. Благодарение на него следите от чесане бързо изчезват.

Един от най-удивителните факти за аргановото масло е, че освен за суха то помага и за мазна кожа. Мастният секрет е вещество, отделяно от мастните жлези, което поддържа кожата влажна и я предпазва от сухота, но прекомерното секретиране се отразява зле на кожата. Аргановото масло регулира отделянето на мастен секрет и го поддържа в нормални граници.

Аргановото масло предотвратява появата на стрии по време на бременност.

Подсилва отслабналите и чупливи нокти. Освен това то заздравява и изглажда нежната кожичка в основата на ноктите.

Аргановото масло е полезно и за лечението на кожни възпаления като акне, варицела и псориазис. Тези заболявания се характеризират с появата на червени пъпки или петна.

При артритни и ревматични заболявания, при които ставите и тъканите на тялото се увреждат аргановото масло силно облекчава и намалява болката.

Съдържание:

100% органично (БИО) арганово масло.

Традиционна употреба:

В мароканската фармакология са включени следните традиционни приложения на маслото от арган:
- За придаване обем и жизненост на косата
- За облекчаване на сухотата и сърбежа на скалпа
- За подхранване на сухата кожа
- За изглаждане на бръчките
- Против акне, екзема, варицела
- При изгаряния и напукани устни
- При хронична глухота
- Против чупливи нокти

Съвети за употреба:

За лице и тяло: Нанесете няколко капки с кръгови движения, за да подобрите еластичността и предпазите от преждевременно стареене. Подходящо като превенция срещу стрии. Може да се смесва с други базови масла.

За коса: Втрийте малко количество в корените на косата, завийте със затоплена кърпа и оставете да подейства. Измийте с шампоан.

Опаковка: 60 мл.

Производител: Бурел