Козметика

CaliVita Бета каротин капсули

арт. № 11280
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Бета каротин спомага синтеза на витамин А в черния дроб, предпазва от респираторни инфекции, осигурява здрава кожа, коса, зъби и венци. Усилва растежа и развитието на костите.

4460лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

CaliVita Бета каротин съдържа мастноразтворим витамин от групата на каротеноидите.

Притежава две важни свойства: от една страна е антиоксидант, който подпомага неутрализирането на оксидационните процеси в тялото и участва в синтеза на белтъци и антитела, а от друга, бета каротинът е прекурсор на витамин А – човешкият организъм може да го превърне във витамин А в зависимост от потребностите си. От него се синтезира витамин А в черния дроб.
 
CaliVita Бета каротин не може да се предозира, поради това, че черният дроб трансформира във витамин А само нужното количество.
 
От всички провитамини на витамин А, най-активен компонент е бета каротинът. Поради своето мощно антиоксидантно действие бета каротинът предпазва тялото от окисляване и стимулира имунната система, допринася за нормалното състояние на кожата и я предпазва от вредното влияние на UV лъчите.
Бета каротин (провитамин на витамин А) – От него се синтезира витамин А в черния дроб. Предпазва от респираторни инфекции, осигурява здрава кожа, коса, зъби и венци.
 
CaliVita Бета каротин усилва растежа и развитието на костите.
 
Той се използва като допълнителна активна съставка в терапията на емфизем и хиперфункция на щитовидната жлеза. Бета каротeнит има важна роля в предпазването от рак.
 
CaliVita Бета каротин стимулира функциите на имунната система.
 
Намалява риска от коронарни инциденти (инфаркт на миокарда, внезапна сърдечна смърт) и при редовен прием предпазва от сърдечно-съдови заболявания или рак на простатата, дебелото черво, белите дробове, ларингса, фарингса, устната кухина, матката и гърдата.
Една таблетка Beta Carotene осигурява на организма толкова бета каротин, колкото 14 кайсии!
 
Бета каротинът е прекурсор на витамин А; човешкият организъм може да го превърне във витамин А съобразно потребностите си.
 
Витамин A участва в изграждането на ретината (основен елемент на очите) и е незаменим в процесите на възприемане на светлината.
 
Редовното му приложение допринася за нормалното състояние на кожата и може да ни помогне да избегнем уврежданията, причинени от ултравиолетовите лъчи.
 
9000 I.U. Бета-каротин
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: соев лецитин (разреждащ агент).
  • Пушачите и работещите с азбест трябва да се консултират с лекар преди да приемат препарата.  
  • Бета каротинът не замества външната защита от ултравиолетови лъчи.
  • Приеман продължително време във високи дози, бета каротинът може да предизвика оранжево оцветяване на дланите и ходилата. Това не е опасно и изчезва след прекратяване на суплементацията.
Дозировка: 1 капсула дневно 
Опаковка: 100 меки желатинови капсули
Производител:Calivita International