Козметика

CaliVita Бяла Върба , 100 капсули

арт. № 11407
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Бяла Върба - естествен аспирин от бяла върба.

5320лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
CaliVita Бяла Върба

Бялата върба (Salix alba) расте на влажни места и нейната кора се използва от столетия в традиционната медицина за снижаване на температура, намаляване на болки, укрепване на организма и пречистване на кръвта. В кората на бялата върба се съдържа голямо количество салицин, саликортин и други гликозиди, танинова киселина, оксалат и ензими, затова може да се каже, че тя е природен аспирин. Екстрактът от кората на бяла върба се използва при вътрешни кръвоизливи, катар, ревматична треска, скованост на ставите, цистит, както и при проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Играе важна роля при профилактика на инфарктите и се препоръчва на всички мъже над 50-годишна възраст. Притежава антипаразитно и антималарийно действие. При използване на кората, салициловата киселина се синтезира от салицила в организма, без проява на познатите вредни действия на аспирина.

СЪДЪРЖАНИЕ

400 mg Кора от бяла върба
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), желатин (желиращ агент), антислепващи агенти (силициев двуокис, магнезиев стеарат).
ВНИМАНИЕ!
Препоръчаната доза трябва стриктно да се спазва. (Приемът на повече от 18–25 капсули на ден може да предизвика гастроинтестинални оплаквания). Не трябва да се дава на деца или юноши. Не трябва да се приема от хора, които трябва да избягват продукти, съдържащи салицилова киселина. Не трябва да се приема от бременни и кърмачки.
Дозировка: 2-3 капсули 3 пъти на ден (но не повече от 18 капсули дневно) или по лекарско предписание
Опаковка: 100 капсули
Производител: CaliVita International