Козметика

CaliVita Енергия и Памет , табл. х90

арт. № 11302
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Енергия и Памет , табл. х90 - комплексна хранителна добавка със стимулиращо действие, предназначена за подпомагане на умствената и физическа дейност.

8500лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

CaliVita Енергия и Памет , табл. х90

Енергия и Памет е комплексна хранителна добавка със стимулиращо действие, предназначена за подпомагане на умствената и физическа дейност.

Съдържа естествен кофеин от гуарана, лецитин, витамини, минерали и антиоксиданти и е разработена за всички, които избират да съхранят своите способности и концентрация с помощта на природни продукти, особено в периоди на умствено и физическо напрежение.

Независимо от възрастта, всеки човек трябва да се погрижи за поддържане на мозъка и тялото си в добра форма, защото така ще може да постигне много по-високо качество на живот.

Намаляването на броя на нервните клетки в мозъка може да бъде предотвратено, а също така може да бъде запазена и подвижността на тялото, ако след 30-тата си година човек започне редовно да взема комплексни хранителни добавки, които стимулират работата на мозъка и подпомагат работата на мускулите. Точно такъв продукт представлява Energy&Memory, който съдържа вещества от решаващо значение за процеса на възстановяване на клетките:

 
Гуарана
Основната активна съставка в гуарана е кофеинът, който, както е известно, увеличава скоростта на метаболитните процеси и продукцията на топлина; помага за поддържането ни в будно състояние. Както посочват някои проучвания, при спортисти може да подобри атлетичните постижения, мускулната сила и издръжливостта.
 
Лецитин и холин
И двете вещества допринасят за нормалното функциониране на нервната система, освен това лецитинът има и благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система. Холинът е есенциално вещество в предаването на нервните импулси.
 
Витамин E
Изключителен антиоксидант, който играе важна роля в защитата на полиненаситените мастни киселини от окисление, предпазвайки клетките и нормалното им функциониране.
 
Витамин C
Витамин с антиоксидантно действие, необходим за нормалното функциониране на нервната система. Участва в образуването на съединителна тъкан и по този начин помага за предпазване на кожата, венците, костите и хрущялите.
 
Цинк
Минерал, участващ в правилното функциониране на имунната система. Той е жизнено необходим за нормалното клетъчно делене и сексуалната функция. Участва също и в поддържане здравата структура на кожата.
 
Селен
Селенът е есенциален за метаболизма и произвеждащите енергия процеси. Подпомага нормалното функциониране на имунната система, както и хормоните на щитовидната жлеза. С помощта на мощния си антиоксидантен ефект, той повишава защитата на клетките срещу вредните влияния на свободните радикали.
 
Магнезий
Той играе важна роля в балансираното функциониране на нервната система и е жизнено необходим за нормалната работа на мускулите. Освен това магнезият е от съществено значение за ензимната активност и поддържането на калциево-калиевото равновесие в тялото.

Една таблетка Energy & Memory ви осигурява толкова кофеин, колкото и чаша еспресо.

СЪДЪРЖАНИЕ
200 mg Холин
100 mg Гуарана
100 mg Лецитин
60 mg Витамин C
50 mg Магнезий
10 mg Витамин E
5 mg Цинк
20 µg Селен
Неактивни съставки:
*Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), стеаринова киселина (емулгатор), антислепващи агенти (силициев диоксид, магнезиев стеарат, калциев карбонат), талк (пълнител), фармацефтична глазура (билкова добавка)
ВНИМАНИЕ!

Ако консумирате други храни и напитки, съдържащи кофеин, прилагайте продукта внимателно!

Да се избягва при бременност и кърмене!

В случай на сърдечно-съдови заболявания се консултирайте с лекар преди да ползвате продукта!

Дозировка: Препоръчителна профилактична доза - 1 таблетка дневно
Опаковка: 90 таблетки
Производител: CaliVita International