Козметика

CaliVita Фул Спектрум витамино-минерален комплекс х90 табл.

арт. № 11305
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Фул Спектрум витамино-минерален комплекс х90 табл. - съдържа близо 30 вида различни витамини, антиоксиданти и минерали, допълнени с биофлавоноиди, всички те жизненоважни за функционирането на организма.

4460лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

CaliVita Фул Спектрум витамино-минерален комплекс х90 табл.

Full Spectrum съдържа близо 30 вида различни витамини, антиоксиданти и минерали, допълнени с биофлавоноиди, всички те жизненоважни за функционирането на организма. Неговата изключителна ефективност е гарантирана от количеството органични съставки, както и от технологията на забавено освобождаване.

Витамините не са средство за лечение на всички болести, но са необходими за развитието, жизнения тонус и доброто общо състояние на организма. Някои от тях регулират химическите процеси, а други са съставки на ензимите, необходими за клетъчния метаболизъм или директно повлияват функциите на дадени органи. По-активната физическа дейност, повишеният прием на въглехидрати и белтъчини, значително повишават дневните потребности от витамини.

 
Тъй като витамините функционират заедно в голямото разнообразие от физиологични процеси, големи количества от един витамин води до повишени нужди от други витамини. Затова е важно да се подбере комплексен, балансиран мултивитаминен продукт за ежедневен прием.
 
За да функционира правилно, освен от витамини, организмът ни се нуждае и от минерали, които си набавяме основно с храната. 
 
Увеличаване приема на витамини означава, че трябва да си осигурим съответната пропорционална добавка и на минерали. Това може да се осигури с комбинирани продукти, съдържащи витамини и минерали в оптимално съотношение.
 
Минералите се използват най-ефективно от организма (3–10 пъти по-добре), когато са в хелатна форма. Естественото образуване на хелати, обаче, не е особено резултатно, поради което ние усвояваме едва малка част от минералите, които внасяме с храната.
 
СЪДЪРЖАНИЕ
200 mg Фолиева киселина
187 mg Калций
60 mg Витамин C
40 mg Биотин
25 mg Магнезий
20 mg Холин битартарат
20 mg Инозитол
10 mg Цинк
10 mg Ниацин/Никотинамид
7 mg Витамин E
5 mg РАВА (пара-амино бензоена киселина)
5 mg Пантотенова киселина
5 mg Калий
4 mg Рутин
4 mg Биофлавоноиден комплекс
4 mg Желязо
3 mg Манган
2 mg Хесперидинов комплекс
1.5 mg Мед
1.2 mg Витамин B6
1.1 mg Витамин B2
1 mg Витамин B1
0.9 mg Витамин A
80 µg Йод
25 µg Хром
20 µg Селен
10 µg Молибден
1 µg Витамин B12
 
 
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), калциев сулфат (овкусител), натрий кроскармелоза (подсладител), стеаринова киселина (емулгатор), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид), калиев глюконат, фармацефтична глазура.
ВНИМАНИЕ!
При прием на комплексен витаминен продукт, урината може да придобие характерно оцветяване и мирис, дължащи се на съдържащия се витамин В комплекс!
Начин на прием: 1 таблетка дневно
Опаковка: 90 таблетки 
Производител: CaliVita International