Козметика

CaliVita Холестон табл. х90 за регулиране на холестерола

арт. № 11290
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Холестон  - хранителна добавка, предназначена за поддържане здравословните нива на холестерола.

6370лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

CaliVita Холестон  табл. х90

Холестон е хранителна добавка, предназначена за поддържане здравословните нива на холестерола.

Естествените активни съставки в продукта са ленено семе, което допринася за поддържане нормалното ниво на холестерола благодарение на високото съдържание на омега-3 ненаситени мастни киселини, и ябълков пектин, който съдържа фибри, оказващи същото действие.

Продуктът съдържа чесън, който повлиява благоприятно нивата на мастите в кръвта, а лецитинът играе важна роля в техния метаболизъм.

Холестеролът е вид мазнина, която организма изгражда, и от която в известна степен се нуждае. Прекалено високото му съдържание обаче, е рисков фактор за здравето и води до сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, захарен диабет, бъбречна недостатъчност, подагра, хроничен хепатит и т.н. Високите холестеролови нива може да са резултат на наследственост, начин на живот или комбинация от двата фактора.

 
Cholestone има две основни задачи – да намали съдържанието на мазнини в кръвта и да опази качеството на холестерола и другите мазнини в кръвта от действието на свободните радикали. При снижаване нивото на холестерола с 10%, рискът от възникване на сърдечни и сърдечно-съдови заболявания може да се намали с 20-50%!
 
Ленено масло – най-богатият и уникален източник на омега-3 ненаситени мастни киселини. Съдържа и двата вида необходими омега-3 мастни киселини – линоленова и алфа-линоленова, които оказват благотворно въздействие при профилактика и терапия на сърдечно-съдови заболявания. Омега-3 мастните киселини намаляват отчасти нивото на холестерола и в много по-голяма степен понижават нивото на триглицеридите. Играят важна роля при обмяната на веществата.
 
Ябълков пектин – разтворимо влакнесто вещество, подпомагащо по-бързото отстраняване на мазнините от храносмилателния тракт. Изключителен абсорбатор на мазнини. Възпрепятства образуването на холестерол и триглицериди в черния дроб, което влияе за понижаване на мазнините в кръвта. В комбинация с други влакнести вещества, спомага за функционирането на дебелото черво. Създава чувство за ситост.
 
Чесън – съдържа съставки с многобройни положителни въздействия. Намалява нивото на “вредния” LDL-холестерол в кръвта и същевременно повишава концентрацията на защитния HDL-холестерол. По този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.
 
Лецитин – играе значителна роля при обмяната на мазнините в организма, защото стимулира отстраняването на холестерола от кръвта.
 
Антиоксиданти (Витамини C и E) – заедно въздействат по-ефективно и наред с другите си положителни влияния, пазят мастните киселини от вредно окисляване.
 
Хром – участва в регулиране нивото на мазнини в кръвта. Спомага за пренасянето и изгарянето на мазнините (освобождаването на енергия). Намалява нивото на общия холестерол и същевременно повишава нивото на “защитния” HDL-холестерол.
 
 
 
 
200 mg Масло от ленено семе
200 mg Ябълков пектин
100 mg Чесън
100 mg Лецитин
60 mg Витамин C
10 I.U. Витамин E
50 µg Хром
Неактивни съставки:
*Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), емулгатори (стеаринова киселина, акациева смола), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев двуокис).
 
Дозировка: 3 пъти по 1 таблетка по време на хранене 
Опаковка: 90 таблетки
 
Производител: CaliVita International