Козметика

CaliVita Куркума Про табл. х60

арт. № 11295
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Куркума Про таблетки имат противовъзпалителни, антибактериални и антисептични свойства.

7910лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

CaliVita Куркума Про табл. х60

Продуктът Curcuma Pro е създаден на основата на куркума, едно от веществата, които съдържа е куркумин – силен антиоксидант, за който се предполага, че е сред най-мощните противовъзпалителни вещества, доказал своите полезни ефекти в случаите, например, когато възпалението е органичен компонент на хронично заболяване, поради което се прилага при лечение на артритни, храносмилателни и сърдечни заболявания, а също така при депресия и диабет. Полифенолите на куркумата са трудни за абсорбиране или не се абсорбират въобще, поради което трябва да се приемат в големи количества наведнъж, което може да раздразни стомаха. Поради това е от голямо значение формата, под която я приемаме. 
 
Подобреният процес за производство на Curcuma Pro с технология, все още уникална на пазара, увеличава силата на действие на продукта. Посредством процес на микронизация, куркуминът се разтваря на много малки частици, с големина на няколко микрона, което дава възможност за по-пълното му усвояване от човешкото тяло, чрез което се увеличава ефективността на продукта. 
 
Съдържащият се в Curcuma Pro екстракт от пипер БиоПерин® има способността да повишава бионаличността на хранителните вещества, включително и отделянето на куркума в тялото, така че усвояването ù се увеличава с повече от двайсет пъти, оставайки активна за по-дълго време.
 
Противовъзпалителните, антибактериални и антисептични свойства на куркумата действат като естествено обезболяващо средство, ускоряват обмяната на веществата и изгарянето на мазнините, подпомагайки отслабването. Тя пречиства черния дроб и целия организъм. Освен антиоксидантни, куркумата притежава и антиканцерогенни свойства. Повлиява много добре състоянието при левкемия, особено при деца, като благодарение на целебните свойства на куркумина, блокира прогресът на заболяването.
 
Куркуминът е отлично средство за понижаване на високите нива на кръвната захар и профилактика на диабета. Изследвания сочат, че при продължителен прием, куркуминът може да балансира резистентността на инсулина, забавяйки напредването на диабет тип-2, като освен това, подобрява състоянието на капилярите.
 
Куркумата подпомага дейността на щитовидната жлеза. Служи за овладяване на проблеми с дихателната система, а полезните ù съставки може да блокират развитието на множествена склероза и да облекчат тежестта на симптоматиката.
ВНИМАНИЕ!
• Продуктът е хранителна добавка, а не лекарствено средство.
• При болните от диабет, преди да започнете да приемате куркума, се консултирайте със специалист.
• При заболяване на жлъчката, включително ако е отстранена, при хепатит и болни бъбреци приемането на
куркума не се препоръчва, поради опасност от усложнения.
• Бременни и кърмачки, както и пациенти пиещи антикоагуланти, не трябва да приемат куркума в големи
количества или само под лекарски контрол.
• На деца до 6 години не трябва да се дава куркума с лечебна цел, а само като подправка.
• След отваряне, опаковката да се съхранява на сухо и хладно място.
• Опаковката да е винаги добре затворена.
• Да не се превишава препоръчваната дневна доза!
• Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
Дозировка: 1 таблетка дневно 
Опаковка: 60 таблетки
Производител: CaliVita International