Козметика

CaliVita Минерален Комплекс , 100 табл.

арт. № 11366
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Минерален Комплекс - съдържа 10-те най-важни минерала, необходими за здравето на нашите клетки.

4990лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
CaliVita Минерален Комплекс

Не съществува процес в нашия организъм, който да може да се осъществи без наличиено на минерали. Power Mins съдържа 10-те най-важни минерала, необходими за здравето на нашите клетки.

Почти всички съвременни хора знаят колко са важни витамините. Малко хора обаче знаят, че витамините не могат да функционират без минерали и без тях организмът не може да усвои и използва витамините.

Човешкия организъм може да произвежда част от витамините, но не може да синтезира минерали, затова те трябва да с храната или с хранителни добавки. Нашата храна не съдържа достатъчно минерали, поради което могат да се развият сериозни отклонения от нормалното му състояние. В тези случаи (както и при продължителни и тежки физически натоварвания, усилени тренировки при състезателни спортове), минералите трябва да се добавят посредством хранителни добавки.

Организмът ни се нуждае от по-големи концентрации от минерали като калций, магнезий, фосфор, калий и хлориди. Останалите (наречени микроелементи) са необходими в количества не по-големи от една хилядна или милионна част от грама. 

Минералите и микроелементите участват заедно, т.е. те действат синергично в множество сложни биохимични реакции и усилват взаимно ефектите си. Ако само един липсва, останалите не могат успешно да изпълнят своята задача. Преди няколко десетилетия FDA (американската комисия по храните и лекарствата) определи препоръчваните дневни количества за 6 минерала – калций, йод, желязо, магнезий, фосфор, цинк и на още 12 други елементи - наречени активни елементи -  хлор, хром, кобалт, мед, флуор, манган, молибден, калий, селен, натрий, сяра и ванадий.

От 1989 година в САЩ селенът се смята за есенциален елемент. За него също има определен препоръчван дневен прием.

Съществуват много публикации за положителното въздействие от внасяне в организма на различни минерали и микроелементи. Техните по-важни положителни ефекти са:

Калций и фосфор заедно са отговорни за здравите кости и зъби.

Калций и магнезий заедно играят важна роля за нормалната функция на сърдечния мускул и кръвообръщението. Калцият участва в абсорбцията на желязото и подпомага функционирането на нервната система и особено предаването на нервните импулси.

Магнезият е съществен за ефективната работа на мускулите и нервите и играе важна роля в трансформацията на кръвната захар в енергия.

Без хром, адекватният въглехидратен метаболизъм е невъзможен.

Подобно на желязото, кобалтът е много важен за образуването на червените кръвни клетки.

Желязото не може да бъде включено в хемоглобина без наличието на мед.

Йодът е важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Манганът е важeн за нормалното функциониране на определени храносмилателни ензими и играе важна роля при синтезиране хормоните на щитовидната жлеза.

Калият и натрият регулират баланса на солите и водата в организма. Те нормализират сърдечния ритъм и подпомагат изхвърлянето на ненужните, отпадъчни продукти от тялото, съпътстващи обмяната на веществата.

Селенът е важен антиоксидант и заедно с витамин Е забавя стареенето на тъканите и предпазва от развитие на тумори.

Цинкът контролира и управлява метаболитните процеси и работата на ензимните системи. Той поддържа клетъчния състав и е съществен за синтеза на белтъците. Забавя процесите на хипертрофиране на простатата.

Всички тези елементи са включени в Power Mins и така предлагат комплексен продукт от естествен произход, който съдържа в оптимално съотношение микроелементи и минерални вещества, в хелатна форма за идеално усвояване от организма.

СЪДЪРЖАНИЕ
250 mg Калций
150 mg Магнезий
7.5 mg Цинк
4 mg Манган
4 mg Желязо
0.5 mg Мед
50 µg Йод
50 µg Хром
20 µg Селен
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: стабилизатори (микрокристална целулоза, хидроксипропил метилцелулоза), калиев бикарбонат (реагент, откислител), антислепващи агенти (стеаринова киселина, магнезиев стеарат, силициев двуокис), натрий кроскармелоза (пълнител), фармацевтична глазура (билкова добавка).
Дозировка: 2-4 таблетки дневно
Опаковка: 100 табл.
Производител: CaliVita International