Козметика

CaliVita Органичен селен (50µg/таблетка) , 60 табл.

арт. № 11368
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Органичен селен - Със своя силен антиоксидантен ефект, подпомага защитата на клетките и тъканите от увреждащото действие на свободните радикали, като допринася за защитата на имунната система и нормалната функция на щитовидната жлеза.

3060лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
CaliVita Органичен селен

Със своя силен антиоксидантен ефект селенът подпомага защитата на клетките и тъканите от увреждащото действие на свободните радикали, като същевременно допринася за защитата на имунната система и нормалната функция на щитовидната жлеза. Селенът възпрепятства или поне забавя стареенето на тъканите, а със своето противовъзпалително действие намира успешно приложение за профилактика при възпалителни заболявания на двигателната система. Неутрализира влиянието на някои канцерогени и осигураява защита от развитие на тумори. Селенът е важен за функционирането на панкреаса и за еластичността на тъканите. Упо-требата на селен при жените в менопауза облекчава топлите вълни и физиологичния дискомфорт, а антиоксидантните му свойства оказват положително действие върху оптималното функциониране и при спермогенезата. Той играе роля и за поддържане на здравето на кожата и ноктите.

Една таблетка Pro-Selenium осигурява селен, колкото 3 яйца или консерва риба тон!

СЪДЪРЖАНИЕ
37.5 µg Селен
12.5 µg L-Селенометиодин
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: бирена мая (допълващо вещество) целулоза (фибри) антислепващи агенти (стеаринова киселина, магнезиев стеарат).
ВНИМАНИЕ!
Селенът се абсорбира и усвоява по-добре в хелатна (органична) форма, отколкото във вид на неорганични соли. Дневната нужда от селен е около 20-200 мкг. Не се препоръчва надвишаването на горната граница. Предозирането е нежелателно, защото може да има вредно за здравето действие.
Дозировка: 1 табл. дневно
Опаковка: 60 табл.
Производител: CaliVita International