Козметика

CaliVita Пробио Баланс 60 дъвчащи табл.

арт. № 11370
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни, 7 - 12 год. Пол: Унисекс Вид продукт: хранителни добавки Лекарствена форма: Дъвчащи таблетки Начин на приложение: Перорално
Производител: CaliVIta International Здравни проблеми: Дисбактериоза

CaliVita Пробио Баланс - синбиотиок за възстановяване на чревната флора

7120лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
Функционирането на дебелото черво и здравето на човека са тясно свързани, което се дължи основно на множеството биохимични процеси, протичащи в червата. Доминирането на гнилостни бактерии произвеждащи вредни вещества (например токсини, метан, амоняк и т. н.), може да доведе до развитието на много болести. Тези вредни процеси могат да бъдат блокирани успешно от т. нар. пробиотици. Това са онези полезни микроорганизми, които издържат на разрушителните ефекти на стомашните киселини, жлъчните киселини и храносмилателните ензими, достигащи живи до дебелото черво, и които са в състояние да се колонизират
и размножават. ProbioBalance е синбиотик и се предлага под формата на лесни за използване таблетки за дъвчене, с вкус на череша. Формулата е идеална и за деца, тъй като веднъж сдъвкана, таблетката по-трудно може да се погълне неправилно. Няма противопоказания и може безопасно да се прилага от всички.

Добре известно е, че 80% от нашата имунна система се намира в червата, поради което баланса на нашата микрофлора е особено важен. В идеалния случай, полезните бактерии са в по-голямо количество от това на вредните микроорганизми в тялото ни, но въпреки това тази идеална ситуация може лесно да бъде разстроена.

Функционирането на дебелото черво и здравето на човека са тясно свързани, което се дължи основно на множеството биохимични процеси, протичащи в червата. Доминирането на гнилостни бактерии произвеждащи вредни вещества (например токсини, метан, амоняк и т.н.) може да доведе до развитието на много болести. Тези вредни процеси могат да бъдат блокирани успешно от т. нар. пробиотици. Това са онези полезни микроорганизми, които издържат на разрушителните ефекти на стомашните киселини, жлъчните киселини и храносмилателните ензими, достигащи живи до дебелото черво и които са в състояние да се колонизират и размножават.
Какво може да повреди нашата чревна флора?
• Един от най-честите вредни фактори е лечението с антибиотици, тъй като те унищожават не само патогените, но и полезните микроорганизми.
• Пушенето.
• Повишеният стрес.
• Консумирането на твърде пикантни и мазни храни.
• Прекомерната консумация на алкохол.
• Среща с чужди „бактериални култури” (например при смяна на местопребиваването).
• Както и други „диарични” състояния (например, лошо храносмилане).
Какво можем да направим, за да възстановим баланса си?
Едно добро решение е приемът на пробиотични бактерии и пребиотици. Пробиотиците са полезни микроорганизми, които оцеляват на разрушителното действие на стомашните киселини, жлъчните киселини и храносмилателните ензими, запазвайки способността си да се размножават в дебелото черво, като по този начин благоприятстват състоянието на чревната флора. Пребиотиците са сложни въглехидрати и незаменима храна за пробиотиците. Формули, съдържащи едновременно пробиотици и пребиотици се наричат синбиотици.
ProbioBalance е сложна формула, съдържаща 3 пробиотични щама (Lb. Ацидофилус, LB. Rhamnosus и B. Longum) при концентрация от 4 милиарда CFU (колонообразуващи единици). Въпреки това ProbioBalance съдържа по-голям брой полезни чревни бактерии в сравнение с много други формули и може да се прилага безопасно, тъй като не може да се предозира. Всеки един от използваните бактериални щамове се намира в естествената храносмилателната система на човека. В допълнение към полезните щамове, формулата съдържа и т. нар. пребиотици (фрукто-олигозахариди). Пребиотиците не са бактерии, а сложни въглехидрати, които са незаменима храна на пробиотиците. След поглъщане те достигат непокътнати до дебелото черво и въпреки че оттам преминава цялата усвоена храна, там има относителен “хранителен дефицит”. Те могат да бъдат изключително полезна храна за бактериите, насърчавайки размножаването на пробиотиците. Формули съдържащи пробиотици и пребиотици, се наричат синбиотици.
CaliVita® ProbioBalance е синбиотик и се предлага под формата на лесни за използване таблетки за дъвчене, с вкус на череша. Формулата е идеална и за деца, тъй като веднъж сдъвкана таблетката по-трудно може да се погълне неправилно. Няма противопоказания и може безопасно да се прилага от всички.
 
СЪДЪРЖАНИЕ
4 miliardy Пробиотична култура CFU:
25 mg Фрукто-олигозахариди
 
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: подсладители (малтодекстрин, сукралоза), масло от зеленчуци (хидрогенирано растително масло), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев диоксид), естествен черешов аромат, оцветител от цвекло.
ВНИМАНИЕ!
Ако страдате от сериозно стомашно-чревно заболяване (например язва, болест на Крон), се консултирайте с лекар преди да ползвате продукта. В случай на диария, независимо от употребата на продукта, спазвайте общите мерки (консумирайте голямо количество течности)!
Дозировка: 1-2 дъвчащи таблетки дневно
Опаковка: 60 дъвчащи табл. 
Производител: CaliVita International