Козметика

CaliVita Спирулина и Хлорела Плюс , 100 табл.

арт. № 11381
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita  Спирулина и Хлорела Плюс - обогатена комбинацията от водораслите спирулина и хлорела, с люцерна и житна трева както и патентована смес, съдържаща ценни „зелени” компоненти (спанак и броколи) и антиоксиданти, като Алое вера и Ликопенов екстракт.

9310лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
CaliVita  Спирулина и Хлорела Плюс

В нашия продукт Spirulina Chlorella PLUS, сме обогатили комбинацията от водораслите спирулина и хлорела, с люцерна и житна трева както и патентована смес, съдържаща ценни „зелени” компоненти (спанак и броколи) и антиоксиданти, като Алое вера и Ликопенов екстракт. Всички те са с високо съдържание на хлорофил, който благоприятства алкално-киселинния баланс, детоксикацията и алкализирането на организма по изключително мек и щадящ начин. Освен това, в продукта е добавена патентована смес от рядко консумирани плодове и зеленчуци, съдържащи редица полезни вещества в концентрирана форма. Благодарение на комбинацията от всички съставки, включително на екстрактите от ликопен и лутеин, продуктът предлага ефективна защита на организма от свободните радикали.

Полезни ефекти:

  • Благодарение на ценните хранителни вещества, витамини и минерали, продуктът може да бъде отлична добавка към една здравословна диета. Той притежава общо витализиращо, имуноукрепващо и антиоксидантно действие.
  • Йодът е необходим за производството на хормони от щитовидната жлеза, за правилна обмяна на веществата и  производство на енергия в организма. Освен това спомага за запазване на здравината на косата, ноктите и кожата.
  • Хлорофилът спомага за елиминиране на неблагоприятните ефекти от подкиселяването в организма благодарение на своя алкализиращ ефект.

 

Водораслите Спирулина живеят в топли, алкални води. Те са особено широко разпространени в Мексико и Централна Америка, но поради нарастващата им популярност вече се култивират в контролирани условия за нуждите на хранителната промишленост, както и за индустриални цели. Те са много ценен източник на хранителни вещества; съдържанието им на белтъчини може да достигне 70%. Освен това са богати на витамини от В комплекса, фитоцианини, хлорофил, бета каротин (съдържат повече бета каротин от морковите), витамин Е и редица минерали.

 

Водораслите Хлорела също са отличен източник на висококачествени белтъчини (~ 60%), мастноразтворими витамини, минерали и влакнини. Подобно на Спирулина, и те обичат алкална среда. И двата вида водорасли са добре познати с високото си съдържание на йод, особено необходим в Европа, която в по-голямата си част е бедна на йод; повече от половината население има недостиг на йод в храната си. Водораслите са естествен източник на йод под формата на органични съединения, което подобрява неговото използване от организма. Йодът е необходим за производството на хормони от щитовидната жлеза, за поддържането на адекватен метаболизъм и произодство на енергия, както и за запазване здравината на косата, кожата и ноктите. Приемането на йод е особено необходимо в Европа, която в по-голямата си част е бедна на този елемент; повече от половината население има недостиг на йод в храната си.

Друг важен компонент на водораслите е добре познатият хлорофил, който ги прави отлична добавка за детоксикация и алкализация.

СЪДЪРЖАНИЕ

250 mg Спирулина
250 mg Хлорела на прах
100 mg Житна трева на прах
100 mg Листа от люцерна
140 mg Патентована смес
Неактивни съставки: Патентована смес 140 мг /Семе от целина, келп, зеле, спанак, корен от глухарче,

магданоз на прах, екстракти от лутеин и ликопен, листа от брюкселско зеле, черна ряпа, Алое вера и броколи на прах.

Съдържа още: *Вещества с естествен произход: стабилизатори (микрокристална целулоза, хидроксипропил), антислепващи агенти (калциев карбонат, магнезиев стеарат, силициев диоксид), стеаринова киселина (емулгатор), стабилизатори (хидрокси метилцелулоза, хидроксипропил целулоза), карнаубов восък (глазура).

ВНИМАНИЕ!
Пациенти, страдащи от повишена функция на щитовидната жлеза, преди да използват продукти, съдържащи водорасли спирулина, трябва да се консултират с лекар!
Дозировка: 1 табл. дневно
Опаковка: 100 табл.
Производител: CaliVita International