Козметика

CaliVita Супер Мега 50 мултивитаминен комплекс 90 табл.

арт. № 11386
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Супер Мега 50 - продукт със забавено освобождаване, съдържащ високи дози мултивитамини, минерали, микроелементи, антиоксиданти и биофлавоноиди, разработен за хора, водещи активен начин на живот.

13770лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Calivita Super Mega 50 е продукт със забавено освобождаване, съдържащ високи дози мултивитамини, минерали, микроелементи, антиоксиданти и биофлавоноиди, разработен за хора, водещи активен начин на живот.

Витамините са органични съставки, жизненоважни за нашия организъм. Малки, но недостатъчни количества от тях се доставят с храната, което налага допълнително внасяне на витамини чрез хранителни добавки, осигуряващи необходимите ни количества за правилното функциониране на нашия организъм. Необходимостта от достатъчно количество витамини се налага за всеки. Някои от тях регулират химични процеси, а други са съставки на ензими, необходими за клетъчния метаболизъм или директно повлияват функциите на дадени органи. Тъй като множество витамини функционират заедно в голямото разнообразие от физиологични процеси, големи количества от един витамин водят до повишени нужди от други витамини. Затова е важно да се подбере комплексен, мултивитаминен продукт за ежедневен прием. Освен от витамини, за правилното функциониране организма ни са необходими и минерали. Увеличаване приема на витамини означава, че трябва да си осигурим съответната пропорционална добавка и на минерали. Това може да се осигури с комбинирани продукти, съдържащи витамини и минерали в оптимално съотношение. Продуктите със забавено освобождаване и продължително действие осигуряват абсорбцията на витамините за период от 8–12 часа и остават в организма в адекватни концентрации през цялото денонощие.

СЪДЪРЖАНИЕ
7500 I.U. Витамин A
250 mg Витамин C
100 I.U. Витамин E
50 mg Витамин B1
50 mg Витамин B2
50 mg Ниацинамид
50 mg Пантотенова киселина
50 mg Витамин B6
50 mg Холин
50 mg Инозитол
50 mg Витамин В 10
50 mg Екстракт от Шипки на прах
50 mg Калций
25 mg Магнезий
25 mg Рутин
25 mg L-Цистеин
25 mg Биофлавоноиден комплекс
15 mg Бетаин хидрохлорид
15 mg Цинк
10 mg Калий
9 mg Желязо
5 mg L-Глутатион
5 mg Хесперидинов комплекс
3 mg Манган
1.5 mg Ванадий
1 mg Бор
500 µg Мед
250 µg Молибден
200 µg Фолиева киселина
150 µg Йод
100 µg Хром
50 µg Биотин
50 µg Витамин B12
25 µg Селен
400 I.U. Витамин D
 
Неактивни съставки: *Вещества с растителен произход: антислепващи агенти (стеаринова киселина, магнезиев стеарат, силициев двуокис), микрокристална целулоза (стабилизатор), натрий кроскармелоза (подсладител), натриев хлорид (овкусител), фармацевтична глазура (билкова добавка).
ВНИМАНИЕ!
Съдържанието на големи количества витамин В може да придаде на урината характерен цвят и мирис. Тъй като продуктът е с високо съдържание на активните съставки, ако сте алергични към някоя от тях не го приемайте или преди това се консултирайте с лекар!
Дозировка: Препоръчителна, профилактична доза - 1 таблетка дневно
Опаковка: 90 табл.
Производител: CaliVita International