Козметика

CaliVita Вейн Протекс , 60 табл.

арт. № 11398
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: CaliVIta International

CaliVita Вейн Протекс - комплексна защита за вените с хесперидин 

9120лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

CaliVita Вейн Протекс

Ние можем да направим много за здравето на нашите вени, ако водим активен начин на живот, носим подходящи или ортопедични обувки, редуваме студен–топъл душ и от време на време повдигаме краката на по-високо. Въпреки това, грижата за „вътрешното„ хранене на нашите вени е особено важна! Внимателно подбраните съставки на Vein ProteX служат специално за тази цел. Основният компонент на формулата е Oligomeric Proanthocyanidin Complex (OPC), който е извлечен от гроздови семена. Допълнен е с витамин С, хесперидин и екстракти от ценните растения Джинджифил и Куркума, известни в медицината като стимуланти на кръвообращението. 

По своята дължина вените имат малки клапи в стените си, които се затварят ритмично, предотвратявайки връщането на кръв и задържането й в крайниците. Това действие до голяма степен се поддържа от изпомпващата функцията на сърцето, при която при всеки удар клапите се отварят и затварят.

Ако по някаква причина тази функция се възпрепятства, кръвта може да се натрупа в крайниците, причинявайки подуване на краката, усещане за топлина и неприятни отоци. Това не е само естетически проблем; дългогодишните и нелекувани симптоми могат да доведат до сериозни венозни заболявания.
Тези оплаквания обикновено се появяват след продължително седене, но могат да бъдат и по-чести при хора, чиято работа е свързана с малко движение. Причината, е че в свитите колене естественото движение на кръвта по вените надолу се прекъсва; освен това те често са притиснати от повърхностите, върху които сме седнали. Това е характерно за работа в офис, в изправено или седнало положение (при работници, фризьори, учители, лекари, зъболекари) и предполага “особено опасен начин на живот” за нашите вени. Освен това, редица други фактори могат да повлияят неблагоприятно върху здравето на вените ни, като например: наднормено тегло – необходимо е по-голямо съпротивление за изпомпване на кръвта; уседнал живот – нормалния приток на кръв се подпомага от по-голяма част от съседните мускули; възрастта и наличието на хормонални фактори.


СЪДЪРЖАНИЕ
250 mg Витамин C
150 mg Метил-сулфонил-метан
100 mg Комплекс от олигомерни проантоцианидини
66 mg Екстракт от корен на джинджифил
50 mg Екстракт от куркума
15 mg Хесперидинов комплекс
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), стеаринова киселина (емулгатор), антислепващи агенти (магнезиев стеарат, силициев двуокис, калиев карбонат), стабилизатори (хидроксипропил метилцелулоза, хидроксипропил целулоза).
ВНИМАНИЕ!
Формулата не може да замени медикаментозното лечение и лекарската консултация.
В случай на заболяване на вените потърсете медицинска помощ!
При бременност и кърмене, преди да започнете приема, предварително потърсете консултация с лекар!
За да се постигне оптимален резултат, продуктът трябва да се приема редовно минимум три месеца!

Дозировка: 1 таблетка дневно
Опаковка: 60 табл.
Производител: CaliVita International