Козметика

CaliVita Желязо Плюс х100 табл.

арт. № 11311
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни Пол: Унисекс Вид продукт: хранителни добавки Лекарствена форма: таблетки Начин на приложение: Перорално
Производител: CaliVIta International Здравни проблеми: Анемия

Iron Plus е комплексен продукт с отлично качество, съдържащ органично желязо и витамин С, който подобрява абсорбцията и усвояването му до четири пъти, както и цитрусов биофлавоноиден комплекс.

 

 

 
 
3440лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

CaliVita Желязо Плюс х100 табл.

Желязото е жизненонеобходимо за формирането на кръвта. Като компонент на хемоглобина, количеството кислород, което достига до мозъка, сърцето, черния дроб, мускулите и другите тъкани, зависи индиректно от него.

В нашия организъм могат да се синтезират някои витамини, но не и минерали, включително и желязо. Затова, то трябва да се приема с храната. Само 2–10% от приеманото желязо се усвоява и наистина навлиза в циркулацията на кръвта, поради което всички се нуждаем от добавка на желязо.

Желязото подпомага растежа, повишава устойчивостта срещу заболявания, намалява умората, лекува желязодефицитната анемия и възвръща естествения цвят на кожата.

Жените, които месечно губят два пъти повече желязо от мъжете, и бременните имат двойно по-големи нужди от желязо.

Iron Plus е комплексен продукт с отлично качество, съдържащ органично желязо и витамин С, който подобрява абсорбцията и усвояването му до четири пъти, както и цитрусов биофлавоноиден комплекс.

Една таблетка Iron Plus съдържа толкова желязо, колко се съдържа в 110 гр. телешки дроб или 1 килограм пилешки гърди!

 
СЪДЪРЖАНИЕ
30 mg Витамин C
10 mg Желязо
10 mg Цитрусов биофлавоноид на прах
 
Неактивни съставки: *Вещества с естествен произход: микрокристална целулоза (стабилизатор), антислепващи агенти (силициев двуокис, магнезиев стеарат).
 
ВНИМАНИЕ!
Бременни жени и кърмачки трябва да се консултират с лекар преди да приемат продукта!
 
Продължителният прием на високи дози желязо може да усили процесите на пероксидация, което повишава потребностите на организма от антиоксиданти!
 
Ако ползвате комплексни мултивитаминни продукти, суплементацията на желязо се препоръчва само в случай на железен дефицит.
 
Начин на прием: 1 таблетка дневно
Опаковка: 100 таблетки
Производител: CaliVita International