Козметика

Цикатридина супозитории при хемороиди 10 броя

арт. № 11616
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Naturpharma

Цикатридина супозитории за адювантно лечение след проктологични операции, при вътрешни и външни хемороиди, проктити, криптити, анални рагади, фисури и перианални фистули.

2937лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Цикатридина супозитории  са медицинско изделие с хиалуронова киселина, което подпомага процесите на регенерация на аноректалния канал. Те са показани за адювантно лечение след проктологични операции, при вътрешни и външни хемороиди, проктити, криптити, анални рагади, фисури и перианални фистули.

Използвайки Цикатридина супозитории, вие не само повлиявате симптомите, а спомагате регенерацията и реепителизацията (възстановяване и заздравяване) на тъканта на приблизително същата цена спрямо конкурентни продукти. Една опаковка Цикатридина от 10 супозитории осигурява 10-дневен курс на лечение, за разлика от повечето други продукти, от които една опаковка покрива 5-дневен курс на лечение.

ЦИКАТРИДИНА СУПОЗИТОРИИ – КАЖИ „СТОП!“ НА ХЕМОРОИДИТЕ

Състав: Натриева сол на хиалуронова киселина 5 мг, маслен екстракт от азиатска центела, маслен екстракт от невен, маслен екстракт от алое вера, етерично масло от чаено дърво, полусинтетични глицериди, ВНТ (бутилхидрокситолуен).

Супозиториите Цикатридина действат благодарение на съдържанието на хиалуронова киселина – мукополизахарид, който е широкоразпространен в тъканите на тялото. Хиалуроновата киселина поддържа структурата и по този начин придава тонус, трофизъм и еластичност на тъканите. Многобройни клинични проучвания са установили капацитета на хиалуроновата киселина да ускорява и подобрява процеса на реепителизация и регенерация на тъканите.

Натриевата сол на хиалуроновата киселина в Цикатридина/ Cicatridina супозитории:

  • активизира процеса на възстановяване и бързото заздравяване на тъканта (кожа и лигавица), което потиска процесите на възпаление
  • стимулира синтеза на колаген, като по този начин поддържа еластичността на кръвоносните съдове
  • подсилва стените на кръвоносните съдове и подобрява локалното кръвообращение

Цикатридина супозитории не съдържат кортикостероиди, което ги прави подходящи за дълготрайна и редовна употреба, без притеснения от свързаните с дългата употреба на кортикостероиди нежелани странични ефекти.

Ако хирургическата намеса е неизбежна, Цикатридина супозитории ще помогнат за по-бързото възстановяване и заздравяване на раната след операция.

Начин на употреба:

По една свещичка Цикатридина на ден след добър тоалет и по възможност след дефекация. Използвайте до пълното заздравяване на тъканта и отзвучаване на субективните симптоми.

Извадете супозитория, като дръпнете двата предварително срязани края на блистера. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете преди и след употреба на медицинското изделие.

Период на лечение: 10 дни или по лекарско предписание.

Кога и колко дълго да се използва продуктът:

Използвайте по една супозитория на ден или както е предписано. Продължителността на лечение зависи от изявата на симптомите, ако е необходимо Цикатридина супозитории могат да се използват за дълги периоди.

Опаковка10 супозитории, достатъчни за 1 курс на лечение

Противопоказания: Известна индивидуална свръхчувствителност към компонентите. При бременни жени и кърмачки – моля, консултирайте се с вашия лекар преди започване на терапията с Цикатридина супозитории!

С Цикатридина супозитории премахвате неприятните усещания и дискомфорта при анални неразположения! Почувствайте се отново пълноценни!

Съвети за профилактика на хемороиди:

  • Намалете пикантните храни, кофеина (кафе, черен чай, енергийни напитки), цигарите и алкохола.
  • Движете се повече и спазвайте диета, богата на фибри.
  • Приемайте повече течности.
  • Стремете се да ходите редовно по голяма нужда.
  • Не се заседявайте дълго на тоалетната чиния.
  • По възможност се мийте веднага след дефекация (изхождане).

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE0373

Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД