Козметика

Дъвки Lotte Xylitol - череша мента, 11 дражета

арт. № 11664
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни

Дъвки с ксилитол от финландска бяла бреза. Притежават приятен вкус на череша и мента. Намаляват риска от развитието на кариес. Не съдържа захар.

280лв
Изчерпана наличност

Дъвки Lotte Xylitol - череша мента

- Съдържа Ксилитол от Финландска бяла бреза - 9.6 g
- Намалява риска от развитието на кариес
- Без захар! Без аспартам!

Дъвките с ксилитол имат антибактериално свойство против развитието на кариес, образуването и задържането на зъбна плака. При употреба се наблюдава видимо намален налеп по зъбите, който е предшественик на зъбния камък, както и подобрена минерална абсорбция в зъбния емайл и подпомогнат процес на реминерализация на зъбите.

Дъвките Lotte Xylitol притежават естествен освежаващ вкус за борба с лошия дъх в устата и служат за естествена профилактика срещу парадонтит, чрез масаж на венците при дъвчене на дъвки с ксилитол.

Защо да дъвчем дъвки с ксилитол?

Актът на дъвчене и преглъщане спомага предотвратяването на ушни инфекции, наблюдава се увеличена активност на белите кръвни клетки, които помагат за изграждането на имунитета. Предпазва от хронични дегенеративни заболявания и има положителен ефект върху процесите на стареене, както и е потенциален участник в борбата с остеопорозата, тъй като предпазва костите от отслабване и подобрява костната плътност. Използван като заместител на захар или рафинирани въглехидрати, ксилитолът може да помогне за понижаване на риска от синдром на овариална поликистоза (състояние, което затруднява или спира цикъла на овулация), кисти на яйчниците, миома, ендометриоза, предменструален синдром и евентуално рак на гърдата.

Ксилитолът подобрява работата на мозъка, концентрацията и засилва паметта, разбужда и освежава. Ксилитолът потиска апетита и желанието за сладко, намалява усещането за глад и ускорява обмяната на веществата, намалява стреса и успокоява нервите. Подобрява също така и храносмилането.

Съдържание:

Ксилитол, Основа за дъвки, D-сорбитол, Изкуствени аромати, Калциев фосфат, Шеллак, Захарни естери на мастни киселини, СРР (казеин Фосфопептид), Фуноран, Сукралоза, Ацесулфам К, Карбонов восък, Метил хесперидин.

Хранителни стойности на 100 g:

Енергия: 170.5 Kcal
Въглехидрати: 71.05 g
от които захари: 0 g
Гликозиди: 71.86 g
Протеини: 9 g
Мазнини: 0 g
Транс мазнини: 0g
Холестерол: 0 g
Натрий: 0 g
Сол: 0 g

Препоръчителен прием:

5-8 g ксилитол

1 дъвка XYLITOL® съдържа: 0,7 - 1g

Дъвчете 3 пъти на ден, след хранене, в продължение на 20 минути.

Ако се използват само от време на време, дъвките XYLITOL® няма да са ефективни, независимо от приетото количество.

По-продължителното дъвчене също не е препоръчително. Това разрежда слюнката, което може да доведе до обратен ефект – деминерализация на зъбите и намаляване на здравината им.

Употребата на дъвките трябва да бъде премерена.

Според зъболекарите, честото и непрекъснато дъвчене крие рискове и от “разхлабването” на долночелюстната става.

Опаковка: 11 дъвки в блистер

Производител: Lotte