Козметика

Esakor Omega-3 Formula EPA 180 mg /DHA 120 mg, 90 софтгел капсули

арт. № 15939
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни Пол: Унисекс Вид продукт: хранителни добавки Лекарствена форма: Капсули Начин на приложение: Перорално
Производител: Doctor's Formulas Здравни проблеми: Висок Холестерол, Памет и концентрация, Сърдечна недостатъчност
Esakor Omega-3 Formula EPA 180 mg /DHA 120 mg допринася за нормалното функциониране на мозъчната и сърдечно-съдовата система.
2418лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
"Приемът на DHA и EPA в балансирано съотношение спомага за поддържането на нормални нива на триглицеридите в кръвта, регулира стойностите на артериалното кръвно налягане и подпомага нормалната сърдечна функция. DHA допринася и за поддържане на нормална мозъчна дейност и подпомага здравето на очите.

Какво прави омега-3 мастните киселини специални?

· Те са неразделна част от клетъчните мембрани в цялото тяло и влияят върху функцията на рецепторите, разположени в тях;

· Те допринасят за производството на хормони, които участват в регулацията на съсирването на кръвта, свиването и отпускането на стените на артериите и неутрализират възпалителните процеси в тялото;

· Те се свързват с рецептори в клетките, които имат отношение към генетичната функция.

Свойства на омега-3 мастните киселини:

· инхибират адхезията на тромбоцитите, като по този начин предотвратяват развитието на тромбози;

· намаляват нивата на холестерола;

· противодействат на възпалението и болката.

Има три основни омега-3 мастни киселини:

· Ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA) се извличат главно от риба;

· Алфа-линоленова киселина (ALA) е най-често срещаната омега-3 мастна киселина в западната диета и се намира в растителни масла и ядки.

Здравословни ползи:

Установено е, че омега-3 мастните киселини спомагат за предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт, допринасят за контролиране на възпалителни заболявания като лупус, екзема и ревматоиден артрит, и приемът им действа като превенция срещу рак и други патологични състояния.

Най-силните доказателства за благоприятния ефект на омега-3 мастните киселини са свързани с развитието на сърдечно-съдовите заболявания. Установено е, че тези вещества регулират сърдечния ритъм и предотвратяват развитието на аритмии. Омега-3 мастните киселини също така понижават стойностите на артериалното кръвно налягане и сърдечната честота, подобряват функцията на кръвоносните съдове и понижават нивата на триглицеридите в кръвта. Могат да облекчат възпалителните процеси в тялото, които допринасят за развитието на атеросклероза.

Проучванията свързват средиземноморската диета, която е богата на омега-3 мастни киселини, зехтин, антиоксиданти, зеленчуци и билки, с намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и удължаване на продължителността на живота. В допълнение, много научни изследвания свързват различни опасности за здравето с прекомерната консумация на полиненаситени мастни киселини. Хората днес консумират голямо количество омега-6 мастни киселини, но не достатъчно омега-3 мастни киселини.

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

- доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

- притежават висока бионаличност;

- осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

- предлагат висока усвояемост от организма.

Съставки: (в 1 капс.) дн.доза

Пречистено рибено масло 1000 mg 3000 mg

(концентрат)

Наситени и ненаситени мазнини 700 mg 2100 mg

EPA 180 mg 540 mg

(ейкозапентаенова киселина)

DHA 120 mg 360 mg

(докозахексаенова киселина)

Алфа-токоферол натурален, желатин, глицерол.

Не съдържа: Глутен, подсладители, аромати.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на мозъчната и сърдечно-съдовата система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 софтгел капсула, 1-3 пъти дневно, след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция"