Козметика

Фармактив силвър спрей 125 мл.

арт. № 11626
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни, 7 - 12 год. Пол: Унисекс Вид продукт: медицинско изделие Лекарствена форма: спрей Начин на приложение: външно
Производител: Farmac zabban SPA Здравни проблеми: За рани

Фармактив силвър спрей е предназначен за локално лечение на неинфектирани  кожни лезии /порезни рани, охлузвания, леки изгаряния, следоперативни рани, декубитални язви, раздразнена кожа вследствие на инконтиненция/

1500лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Фармактив силвър спрей е предназначен за локално лечение на неинфектирани  кожни лезии /порезни рани, охлузвания, леки изгаряния, следоперативни рани, декубитални язви, раздразнена кожа вследствие на инконтиненция/.

Фармактив силвър спрей съдържа колоидно сребро и натриева сол, съдържаща се в хиалуроновата киселина.

Фармактив силвър спрей е прахообразен спрей, съдържащ частици от колоидно сребро и натриева сол на хиалуроновата киселина. Колоидното сребро има антибактериални свойства, които предотвратяват разпространението на микроби и бактерии върху раневата повърхност и превръзката.
Хиалуроновата киселина е естествен полизахарид, съдържащ се в съединителната тъкан на човешкото тяло и има овлажняващи и лубрикиращи функции. По време на оздравителния период, овлажняващите свойства на хиалуроновата киселина, спомага за хидратацията на клетките и за дифузията на водоразтворимите молекули.
Среброто и хиалуроновата киселина се свързват с каолина и силициевия диоксид, които имат абсорбиращи свойства и контролират секрецията, създавайки благоприятна микросреда, която подпомага естествения оздравителен процес.

Състав: колоидно сребро 2%, натриева сол на хиалуроновата киселина 0,2%, каолин, силициев диоксид

Начин на употреба: Внимателно почистете раната, разклатете добре спрея и държейки го във вертикална позиция на разстояние от около 10 см, пръснете количество, достатъчно да покрие раневата повърхност. Пръскайте на кратки интервали, за да избегнете разпиляване на пудрата във въздуха. Препоръчва се третираният участък да се покрие със стерилна превръзка или пластир. Затворете флакона добре след употреба. Третирайте раната един или при необходимост два пъти на ден, като промивате с вода или физиологичен разтвор и следите за състоянието й.
При запушване на флакона, разклатете силно или отстранете пластмасовата дюза, като я измиете с вода. Поставете я отново след подсушаване.

Предпазни мерки: Продуктът е предназначен само за външно приложение. Препоръчителна употреба за не повече от 4 седмици. Ако не се наблюдава подобрение на раната или в случай на инфекция, преустановете използването на спрея и се консултирайте с лекар. Да се избягва вдишване или поглъщане. Да не се пръска в близост до или върху лицето. При случайно поглъщане или вдишване, да се потърси лекарска помощ. Третираните участъци да не се излагат на пряка слънчева светлина. Не използвайте върху инфектирани рани, лигавици или в близост до лигавици.

Нежелани ефекти: Непосредствено след употреба е възможна появата на временно усещане на студ, парене или раздразнение, но без последици.

Противопоказания: Пациенти с доказана индивидуална свръхчувствителност към компонентите на продукта не трябва да го използват. Препоръчва се бременни жени да използват продукта под лекарско наблюдение. В случай на непълно оздравяване или при поява на нежелани симптоми или странични ефекти, потърсете лекарска помощ. Да не се използва, ако опаковката е повредена и след срока на годност.
Лесно запалим флакон, под високо налагане. Да не се пробива или изгаря, дори и след употреба.

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място. Пазете от пряка слънчева светлина и не излагайте спрея до източници на топлина и на температури, превишаващи 50 градуса.

Опаковка: 125 мл

Производител: Farmac zabban SPA, Италия