Козметика

ФитоФарма Кардио Протект, за здраво сърце, 30 капсули

арт. № 11628
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: ФИТОФАРМА ЕООД

Хранителната добавка Кардио Протект помага за поддържане на нормалната тромбоцитна агрегация, допринася за нормалната функция на сърцето.

3630лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Кардио Протект

Предотвратяването на атеротромботични заболявания, свързани с начина на живот, като инфаркт на миокарда и инсулт, е важна и неотложна социална задача в много развити страни. Активирането на тромбоцитите играе решаваща роля не само при хемостазата, но и при развитието на няколко сериозни артериални нарушения. Счита се, че свръхчувствителността на тромбоцитите е една от многото причинни фактори за развитието на атеросклерозата и е предизвикано от множество фактори, като стрес, наднормено тегло, диабет, пушене, замърсен въздух и други.

Тромбоцитите са отговорни за способността на кръвта да се съсирва и така да се спре кървенето при нараняване. Тяхната форма е променлива – те може да са гладки и „спокойни“ или ошипени и „активирани“. Когато са спокойни, те лесно преминават през кръвоносните съдове. При нарушаване на целостта на кръвоносен съд, за да спрат кървенето, тромбоцитите се активират, секретират „лепкави“ протеини и се слепват един с друг и със стените на кръвоносните съдове, оформяйки съсирек, който ни предпазва от кръвозагуба. Съсиреци могат да се образуват и вътре в кръвоносните съдове, без да има нараняване и да се образува агрегация на тромбоцити, които блокират кръвотока и оросяването.

Съществува консенсус, че профилактичното потискане на тромбоцитната активация спомага за предотвратяване на протромботично състояние, забавя развитието на атеросклерозата и намалява риска от инсулт и инфаркт на миокарда. Ограничени доказателства, налични в проучванията за първична превенция, предполагат, че страничните ефекти на профилактичните лекарствени режими надвишават ползите от тях.

Разпространението на атеросклерозата и коронарната болест в напредналите страни необходимостта от забавяне на прогресията от тези заболявания са изострят вниманието към влиянието на диетата върху сърдечно-съдовата система. Епидемиологичните проучвания са предоставили неопровержими доказателства за причинната роля на неподходяща диета за развитието и клиничния изход на тромботичните заболявания.

Някои хранителни вещества имат потенциал да намалят нивата на специфични рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания. Доказано е, че много от хранителните вещества, присъстващи в доматите, са свързани с доказани ефекти върху сърдечносъдовата система. Има много научни доказателства зе, че веществото ликопен, което се извлича от домат, оказва благотворно влияние върху сърдечно-съдовата система. В същото време има и доказателства, че ликопенът подпомага развитието на сърдечно съдови заболявания. В тази връзка, е установено че има и други съединения в доматите, които имат кардиозащитни ефекти.

Продуктът КАРДИО ПРОТЕКТ на ФИТОФАРМА предлага уникална комбинация от 100% натурални хранителни вещества, които намаляват тромбоцитната агрегация и така намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Нормалният кръвоток благоприятно повлиява оросяването на тъканите, подпомага при състояния като студени крайници, тежест в краката, проблеми със запаменяването на информация.

Fruitflow® е водоразтворим концентрат, извлечен от желето около семките на домат, патентована съставка без ликопен. Екстрактът съдържа три широки групи от биоактивни вещества, базирани на нуклеотиди, прости феноли и техните конюгати, и флавоноиди и техните конюгати.

Механизмните изследвания показват, че ефекта на прием на 150 mg Fruitflow® дови до средно намаление на агрегацията на тромбоцитите от 8-23%.

Омега-3 мастните киселини, EPA и DHA, които се намират в концентрирано Рибено масло, намалява риска от възпални процеси на сърдечно-съдовата система, което допринася за намаляване на риска от агрегацияна на тробцитите и така води до намаляване на риска от развитие на сърдечно съдови заболявания.

Предназначение:

Хранителната добавка се прилага като помощно средство към хранителния режим, което:
- помага за поддържане на нормалната тромбоцитна агрегация, която допринася за добър кръвоток;
- допринася за нормалната функция на сърцето.

Съдържание в 1 капсула:

Fruitflow® - патентован екстракт от водната част на домат - 150 mg
Омега-3 концентрат - 550 mg
от който:
EPA (Ейкозапентаенова киселина) - 181.5 mg
DHA (Докозахексаенова киселина) - 121 mg

Слънчогледов лецитин, Пчелен восък, Глицерин, Оцветители: Бетакаротен, Титаниев диоксид и Кармин.

Начин на употреба:

Като хранителна добавка за възрастни, приемайте по една или две капсули на ден с храната.

Опаковка: 30 меки желатинови капсули

Производител: ФитоФарма