Козметика

ФитоФарма Коензим Q-10, 60 капсули

арт. № 11710
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: ФИТОФАРМА ЕООД

Като хранителна добавка Коензим Q10 спомага за повишаване на клетъчната енергия, подпомага дейността на сърцето, спомага за забавяне  на стареенето на клетките.

1800лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

ФитоФарма Коензим Q-10

Свойства:

- Коензим Q10 Е НЕОБХОДИМ ЗА ЖИВОТА:
Коензим Q10 присъства във всички телесни клетки и помага за превръщане на храната, която ядем в аденозин трифосфат, горивото за всички процеси в клетката, изискващи енергия. Той е важен за преноса на кислород и енергия между кръвта и клетките, тоест той е жизненоважен за доброто състояние на всички клетки, тъкани и органи в тялото на човека. Когато Коензим Q10 не достига, клетъчните функции се повлияват, което може да причини неблагоприятни физиологични състояния.

- Коензим Q10 И СЪРДЕЧНИЯ ТОНУС:
Сърцето и черният дроб съдържат най-големия брой митохондрии (горивните клетки) концентрирани в тъканите, тоест те съдържат най-голямо количество коензим Q10 и имат най-голяма нужда от този ензим. Сърцето се нуждае от постоянно набавяне на използваемо гориво за своята непрекъсната дейност за свиване и помпене на кръвта, като е изключително чувствително към дефицита от коензим Q10.

- Коензим Q10 И ДЪЛГОЛЕТИЕТО:
Коензим Q10 помага в следното, което е свързано с процеса на остаряване:
Допринася за увеличаване на енергията и поносимостта към физическо натоварване. Много възрастни хора заявяват, че нямат сили за физически упражнения. Коензим Q10 спомага да се коригира свързания с възрастта упадък на имунната система. Коензим Q10 е и мощен антиоксидант, който благоприятства процеса на разрушаване на свободните радикали и така спомага да се забавя клетъчното стареене.

- Коензим Q10 - АНТИОКСИДАНТ:
Коензим Q10 е мощен антиоксидант, помага за спиране на окислението на липидите в мембраната на митохондриите, което окисление атакува мембраните и сериозно ограничава енергийния им потенциал. Процесът на произвеждане на енергия също така генерира свободни радикали, а коензим Q10 помага за тяхното разрушаване.

- Коензим Q10 И НАПЪЛНЯВАНЕТО:
В изследвания е доказано, че 50% от наистина пълните хора имат недостиг на коензим Q10. Коензимът всъщност е неразделна част от производството на енергия в клетките и нискокалоричната храна може да даде по-добър резултат за спадане на теглото от това, което се постига чрез ограничаваща диета.

Взаимодействие с лекарства:

- оралните хипогликемични средства /лекарствата снижаващи кръвната захар/ и статините /лекарствата за сваляне на холестерола/ намаляват ефекта от коензим Q10;
- коензим Q10 намалява страничните ефекти на трицикличните антидепресанти и фенотиазините;
- коензим Q10 подобрява полезното действие на бета-блокерите, което по принцип намалява при продължително лечение.

Предназначение:

Хранителната добавка е предназначена за прилагане като помощно средство към хранителния режим, което:
- спомага за повишаване нивата на клетъчната енергия;
- съдейства за повишаване на издръжливостта и подобряване на физическите енергийни нива при атлетите;
- подпомага дейността на сърцето и кръвоносната система;
- благоприятства функцията на имунната система;
- спомага за забавяне на стареенето на клетките.

Съдържание:

Съдържание в 1 капсула: Коензим Q-10: 60 mg

Начин на употреба:

По една капсула на ден с храната.

Опаковка: 60 меки капсули

Производител: ФитоФарма