Козметика

ФитоФарма Пролакто Флора - пребиотик и пробиотик, 30 капсули

арт. № 11609
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: ФИТОФАРМА ЕООД

Пролакто Флора осигурява живи активни бактерии, подобрява разграждането на лактозата, допринася за поддържане на здрава чревна микрофлора.

1950лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Пролакто Флора - пребиотик и пробиотик

Свойства:

Хилядолетна традиция свързва храненето на нашия народ с киселото мляко, богато на лактобацилите. Още в края на XIX в. украинският учен Иля Мечников прави връзка между дълголетието на балканските народи и благотворното действие на киселото мляко. През 1905 г. българският лекар д-р Стамен Григоров открива, че това благотворно действие се дължи на една пръчица млечнокисела бактерия, която нарича „Бацил А“. По-късно тя получава наименованието Lactobacilus Bulgaricus, в чест на родината на нейния първооткривател.

Изследванията показват, че България е своеобразен географски оазис, източник на природни щамове на най-благоприятните млечнокисели бактерии Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус, които са в основата на киселото мляко. Макар тези две бактерии да се съдържат и във вносните кисели млека, в българското кисело мляко концентрацията на Лактобацилус булгарикус е 4 до 7 пъти по-голяма, отколкото в млеката, произведени в Западна Европа. Именно на тази по-висока концентрация се дължат неповторимият вкус и аромат на нашето кисело мляко, както и неговите уникални полезни свойства.

Ще изброим само някои от благотворните качества на Лактобацилус булгарикус:
- има висока биологична устойчивост в стомашно-чревния тракт и значително дълга преживяемост – до 15-20 дни след спиране на приема;
притежава силно изразен антимутагенен ефект, който допринася да се тушира действието на мутагените и канцерогените в организма и ги поглъща;
превъзхожда всички останали бактерии по производство на естествени антибиотични вещества;
- допринасят да се намали и концентрацията на холестерол в организма. Те увличат холестеролната молекула и бързо я насочват към дебелото черво, за да я изхвърлят;
- стимулира функциите на стомашно-чревната флора;
- Бацилусбулгарикус са сред основните активатори на имунната система.

Лактобацилус Булгарикус взети заедно с Lb. acidophilus; Streptococcus thermophilus; Lb. Helveticus, ефективно конкурентно потискат растежа на патогенните бактерии като Ешерихия коли, Салмонела, Стафилококус ауреус, Кандида и др. и допринасят да се подобри естествената имунна система на организма.
Единствената добра бактерия от своята група Streptococcus thermophilus / Стрептококус термофилус работи съвместно с Лактобацилус булгарикус за производството на лактаза – ензима, който разгражда лактозата и е в помощ на страдащите от лактозна непоносимост, както и подобрява имунната система.
Лактобацилус ацидофилис е пробиотик, който произвежда млечна киселина, която подтиска растежа на патогенни бактерии и дрожди.

Лактобацилус плантарум запазва важните за оранизма хранителни вещества, витамини и антиоксиданти от хранта и подпомага абсорбирнето им.
Bifidobacterium ssp. - помага за поддържането на равновесието на бактериалната флора, така подпомага храносмилателните и метаболитни процеси, и съдейства за повишаване на имунитета.

Няма съвършен пробиотик, който едновременно да упражнява всички полезни ефекти.
Фитофарма е подбрала специална формула от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. plantarum; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis); и добавила към нея пребиотика Инулин с цел да ви предостави един многофункционален продукт в полза на вашето добро здраве.

Инулин
Инулинът е вид полизахарид, който се съдържа в редица кореноплодни култури. Най-голямо количество от това много полезно вещество съдържат земната ябълка и цикорията. Има го още в лука, праза, чесъна, глухарчетата и др. В качеството си на разтворими фибри (преминавйки през тялото се преобразува в гел), Инулинът не се смила в горната част(стомаха и тънките черва) на храносмилателния тракт и достига дебелото черво непокътнат. Там почти изцяло неразтворен става идеална храна за добрите лакто- и бифидо бактерии. Много научни изследвания доказват, че ежедневната употреба на Инулин значително повишава количеството на бифидо- и лактобактериите в червата и води до понижаване на количеството на патогенни бактерии от рода на Салмонела, Стафилококи и др. Това му качество го определя като пребиотик. Пребиотиците са вид несмилаеми хранителни съставки, които стимулират и активизират определени бактерии в дебелото черво, подобрявайки значително функцията му. Трябва да се спомене и фактът, че прекалено много Инулин може да доведе до подуване на корема, газове и диария при хора, които са чувствителни към веществото. Към тези си свойства, Инулинът прибавя и още едно незаменимо – допринася за намаляване на способността на организма ни да образува определен вид мазнини.

Полезни свойства на Инулина
• спомага за намаляване на токсичните метаболити
• допринася за намаляване на чернодробния холестерол и триглицеридите
• помага за поддържане на нормални нива на кръвното налягане
• спомага за нормализиране на нивата на кръвната захар
• подобрява абсорбцията на минералите в организма
• допринася за укрепване на имунната система •подпомага изчистването на организма от шлаки и непреработена храна

Предназначение:

Хранителната добавка се прилага като помощно средство към хранителния режим, което:
- oсигурява живи активни бактерии;
- подобрява разграждането на лактозата;
- допринася за поддържане на здрава чревна микрофлора;
- подпомага функцията на храносмилателната система.

Съдържание:

Слънчогледово масло; Желатин; Пребиотик: Инулин; Пробиотик: Смес от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. plantarum; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis); Глицерин; Оцветител: Титаниев диоксид.

Съдържание в 1 капсула:

Инулин - 50 mg
Смес от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Streptococcus thermophilus; Lb. helveticus -
не по-малко от 1.3 млрд CFU

Начин на употреба:

За възрастни: По 1 капсула един или два пъти на ден след хранене.
За деца над 2 години: По една капсула на ден след хранене.

Предупреждение:

Опаковката да се съхранява на място, недостъпно за малки деца! Продуктът да не се приема от деца! Ако сте бременна, планирате бременност или кърмите, консултирайте се с лекар преди употреба на продукта! Ако сте алергични или имате заболяване, консултирайте се с лекар преди употреба на този продукт! Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Продуктът не е лекарствено средство и не е заместител на разнообразното хранене!

Опаковка: 30 капсули

Производител: ФитоФарма