Hepar sulfuris calcareum 9ch

арт. № 430
Hepar sulfuris calcareum 9ch
Hepar sulph. calcareum е хомеопатично лекарство, което се използва най-често за лечение на кожни...
всички продукти от:
Boiron →

възможност за:

Консултация с маг. фармацевт

Проверка на пратката

Връщане до 7 работни дни

3,83 лв.

в наличност

Hepar sulph. calcareum е средство за защита, разработенo  от д-р Самуел Ханеман от пречистени серни цветя и стриди . За да придобие  висока  терапевтична ефективност,  щамове, необходими за производството на лекарството трябва задължително да се смесват в равни части, преди те да бъдат прибавени  в лактоза. Hepar sulph calcareum е средство, което се използва за предотвратяване и лечение на някои остри или хронични възпалителни и инфекциозни заболявания.  Използва  се  и   за лечение на кожни заболявания, придружени от гнойни инфекции, както и остри или рецидивиращи заболявания УНГ и респираторни инфекции.

Като цяло, Hepar sulph calcareum е лекарство, което е най-подходящо срещу  възпалителни реакции, водещи до гной в кожните тъкани, ухото и дихателните пътища. Идеално  за хора с повишена чувствителност към инфекции, това лекарство е показано при пациенти, показващи някои поведенчески разстройства като раздразнителност или прекомерна емоционалност в сравнение с нормалното.Също така е важно да се знае, че Hepar sulph calcareum е разработен изцяло за  субекти, които не могат да понасят болка или студ. Накрая, може да се прилага, ако болката у пациента е значително намален чрез прилагане на топли компреси на засегнатите райони.

Дерматология
По отношение на болестта на кожата, Hepar sulph calcareum е идеален за лечение на абсцеси, циреи, (стафилококови инфекции на потните жлези под мишницата или перинеума), на импетиго, акне или варикозни язви на краката. В повечето случаи, лекарството ще се използва за ограничаване на образуването  на гной, избягване на употребата на антибиотици или предотвратяване на бъдещи рецидиви.

Оториноларингология
По отношение на УНГ болестите, Hepar sulph calcareum се  използва  за  лечение и предотвратяване на ларингит, ринит, назофарингит мукопурулентен (съдържащ слуз и гной), тонзилит , синузит и остри ушни инфекции. Като цяло след приложението  му  ще получите трайно излекуване чрез ограничаване на риска от рецидив. Hepar sulph calcareum може също да бъде показан за лечение на респираторни инфекции, като бронхит или трахеобронхит, възпалително заболяване, което засяга  едновременно трахеята и бронхите. По този начин, в случай на остър бронхит, лекарството може да се прилага, ако пациентът се оплаква от чувство за парене в гърлото, докато в случай на  хроничен  бронхит или трахеобронхит , лекарството се използва  като  допълнително  лечение.

Офтамология
Hepar sulph calcareum е идеален за лечение на инфекциозни конюнктивити придружен от гнойни  възпаления .В  случая  лекарството трябва да се прилага в началото на симптомите да се предотврати образуването на гной.

Урология и гинекология
Hepar sulph calcareum е особено подходящ за превантивно лечение на хроничен простатит, възпаление на простатата, свързани с някои микроорганизми. По същия начин, в случай на ендометрит (възпаление на лигавицата на матката), лекарството основно ще предотврати рецидиви.
допълнителна информация
Hepar sulph calcareum е лекарство, което може да се използва при кърмачета и малки деца в лечението  на  диария. Много меко  и напълно безвредна, това хомеопатично лекарство е наистина идеално  за намаляване на интензивността на нарушенията , като същевременно намалява  честотата на симптомите. В стоматологията , Hepar sulph calcareum по същество  се използва за облекчаване на зъбни абсцеси и повърхностен абсцес на венците, докато   се  чака за медицинска консултация.
Препоръчителна доза в случай на дерматологични заболявания; 
Приема  се  по 1 доза от Hepar sulph calcareum 30 CH на ден в продължение на три дни, за да се предотврати използването на антибиотици.
Ако има   абсцес  на  кожата , трябва да се приеме  в началото на възпалението 2 дози Hepar sulph calcareum 30 CH на ден в продължение на два дни, така че да се избегне образуването на гной. При  хидраденит, се препоръчва да се използва по 1 доза от Hepar sulph calcareum 30 CH на ден в продължение на четири дни. За облекчаване на дискомфорта,който  обикновено се свързва със стафилококова инфекция на  кожата,  болния трябва да вземе 5 гранули  Hepar sulph calcareum 15 CH два пъти на ден. Въпреки това е важно да се помни, че в случай на бактериално замърсяване е силно препоръчително да се консултирате с лекар, а хомеопатично лечение след това може да се използва  в допълнение към основното. По същия начин, в случай на повтарящи се стафилококови инфекции,  практикуващия лекар  трябва  да  установи най-подходящото лечение. И накрая,  е добре да се знае, че в случай на импетиго, акне и разширени вени  на крака, лекарят ще  реши най-подходящата доза въз основа на симптомите и тяхната интензивност.

Препоръчителна доза в случай на УНГ болести
В случай на инфекциозен   ринит с  гноен  секрет , трябва да се вземе  1 доза от Hepar sulph calcareum 30 CH в продължение на четири дни, за да се насърчи носната деконгестия и намали   риска от синузит. Що се отнася до синузит придружен от секрети, е възможно да се вземе една доза от Hepar sulph calcareum 15 CH в продължение на четири дни, за да се облекчи болката. И накрая, за лечение на остър отит, трябва да се вземе  1 доза от Hepar sulph calcareum 30 СН на всеки 24 часа в продължение на три дни. В случай на ларингит, гноен ринофарингит и  ангина   е важно да се отбележи, че само практикуващия лекар  може да определи  най-подходящите дози за ефективно лечение на заболяването и предотвратяване на рецидиви.
Препоръчителна доза в случай на заболявания на дихателните пътища
За облекчаване на усещането за парене, свързана с остър бронхит, когато кашлицата е суха, трябва  да се вземе една единствена доза от Hepar sulph calcareum 15 CH. В случай на  повтарящи  се  трахеит или трахеобронхит , трябва отново да се иска  професионален  съвет, така че да може  да  се  даде  най-добър шанс за излекуване на пациента.
Препоръчителна доза в случай на очни заболявания  За лечение на ечемик на окото,  трябва да вземат  2 дози Hepar sulph calcareum 30 CH на  ден   за два дни, за да се предотврати формирането на гной. Въпреки това, в случай на инфекциозен  конюнктивит, най-добре е да се консултирате с лекар   и  той да  определи  най-подходящата доза.

Препоръчителна доза в случай на урологични и гинекологични заболявания
При хроничен простатит,  трябва  да се приема по 1 доза от Hepar sulph calcareum 30 CH на седмица, за да се ограничат  рецидивите. В  случай  на   ендометрит, същата доза може да се прилага за предотвратяване на появата на повтарящи се възпаления. Въпреки това е добре да се знае, че превантивно лечение ще варира в този случай за период от 3 месеца. В случай, че има  значително подобрение и  не се наблюдава заболяване  в края на този период, ще бъде възможно лечението  да се повтари   за най-добри резултати.
Други дозировки
За да се облекчи болката  при   стоматологичен   абсцес или повърхностен абсцес на венците, е необходимо да се вземат по  2 дози Hepar sulph calcareum 30 CH за два дни в очакване на становището на професионалист.
И накрая, в случай на диария при  бебета   или малки  деца ,  ще се окаже наложително да се консултирате  с лекар възможно най-скоро, защотоа   дехидратацията  е   основен риск, който  в  крайна сметка може да се окаже фатален  за засегнатия индивид. Въпреки това, в допълнение към лечението, което ще бъде назначено, е възможно да се използва Hepar sulph calcareum 9 CH, за да се намали интензивността на симптомите.

Производител;LABORATOIRES BOIRON, Франция

Свързани продукти

Потребители, които купиха този продукт, купиха също: